Verkkotunnuksen siirto

Oletko tyytymätön nykyiseen palveluntarjoajaasi? Hinnat liian korkeat vai palvelu huonoa? Voit siirtää nykyisen verkkotunnuksesi meille helposti ja edullisesti.

Verkkotunnuksen jäljellä oleva voimassaoloaika lisätään tekemääsi tilaukseen, joten et menetä verkkotunnukselle jo maksettua voimassaoloaikaa!

Fi-verkkotunnuksen siirto

Siirry tilaussivulle ja kirjoita välittäjänvaihtoavain-kenttään nykyiseltä verkkotunnusvälittäjältäsi saama koodi sekä ylempään kenttään siirrettävä verkkotunnus.

Verkkotunnusvälittäjän pystyy tarkistamaan seuraavalla haulla: Verkkotunnusvälittäjän tarkistaminen. Mikäli välittäjä-kohdasssa mainitaan yritys saat hankittua välittäjänvaihtoavaimen heiltä. Ainoastaan tapauksissa, joissa välittäjää ei ole merkitty tilataan vaihtoaivan Viestintävirastolta.

Välittäjän tehtävä on toimittaa pyydetty välittäjänvaihtoavain 5 arkipäivän kuluessa pyynnöstä. Ongelmatapauksissa pyydämme olemaan mehin yhteydessä, jotta voimme auttaa välittäjänvaihtoavaimen hankinnassa. Verkkotunnusvälittäjä ei voi kieltäytyä antamasta välittäjänvaihtoavainta.

Ellei verkkotunnuksellasi ei ole vielä välittäjää saat välittäjänvaihtoavaimen hankittua Viestintäviraston yhteydenottolomakkeen kautta: Yhteydenottolomake.

Muiden verkkotunnusten siirto

  • Varmista, ettei siirrettävä verkkotunnus ole vanhentumassa ainakaan kuukauteen.
  • Pyydä nykyistä palveluntarjoaajasi vaihtamaan verkkotunnuksen whois-sähköpostiosoite muotoon: . Muutos ei ole pakollinen, mutta se nopeuttaa siirtoa kun voimme hyväksyä siirtovahvistuksen heti sähköpostistamme. Tässä yhteydessä pyydä palveluntarjoaa myös varmistamaan, että verkkotunnukselle ei tule muutoksen yhteydessä valinnaista 60 päivän siirtolukitusta.
  • Pyydä nykyiseltä palveluntarjoajaltasi siirtokoodia (auth-id) sekä mahdollisen siirtolukituksen poistoa.
  • Tarkista verkkotunnuksesi yhteystietojen (whois-tietojen) virheettömyys. Varmista etenkin tietoihin merkitty sähköpostiosoite. Tiedot voi tarkistaa esim: http://whois.domaintools.com.
  • Tee tilaus verkkotunnuksen siirrosta. Tai anna siirtotiedot webhotellin tilauksessa.
  • Tilauksen käsittelyn jälkeen saatat saada uudelta tai nykyiseltä palveluntarjoajalta siirtovahvistuksen, joka pitää hyväksyä. Siirrossa menee yleensä muutama viikko. Verkkotunnus toimii koko siirtoprosessin ajan täysin normaalisti.
  • Ellei ohjeita noudateta täydellisesti, saattaa siirto epäonnistua. Jokaiseen tilaukseen kuluu 2 maksutonta siirtoyritystä, jonka jälkeen veloitetaan hinnaston mukainen siirtohinta.