Tiedotteet

Täältä löydät palveluitamme koskevia tiedotteita

Ajankohtaista tietoa palveluidemme tilasta löydät Palveluiden tilanne -sivultamme, josta voit myös tilata tiedotteet sähköpostiin. Tältä sivulta löydät jatkossa muita kuin palveluiden tilaan liittyviä tiedotteita.

Uudistuksia webmailiin

11.5.2023

Webmailiin on tuotu uusia ominaisuuksia. Sähköpostilaatikon käyttäjä voi nyt itse helposti vaihtaa suoraan webmailin kautta sähköpostilaatikkonsa salasanan uuteen. Lisäksi webmailin kautta saa tehtyä suoraan lomavastaajan ja sähköpostilaatikon uudelleenohjauksen. Aiemmin nämä muutokset tuli tehdä erillisen sähköpostihallinnan kautta.

Uudet ominaisuudet löytyvät kohdasta Asetukset: Salasana, Lomavastaaja ja Ohjaukset


Microsoft 365 ja Google Workspace -hintamuutokset

12.4.2023

Sekä Microsoft, että Google ovat nostaneet palveluidensa hintoja. Tämän vuoksi olemme päivittäneet kaikki nykyiset sopimukset vastaamaan uusia hintoja. Hinnaston voi tarkistaa sivuiltamme kohdasta sähköposti. Hinnat on päivitetty automaattisesti, eikä muutos tarvitse toimia asiakkailta.


Sähköpostiohjausten ongelmat

26.8.2022

Sähköpostien uudelleenohjausten toimivuus on nykyisin hyvin heikko, mikäli posteja halutaan toimittaa ulkoiseen verkkotunnukseen ohjauksen avulla.

Muutos johtuu Gmailin tekemistä muutoksista, jonka vuoksi Gmail ei enää hyväksy uudelleenohjattuja sähköposteja. Tämän vuoksi suosittelemme, että kaikki ulkoisiin osoitteisiin tehdyt ohjaukset lakkautetaan ja siirretään toimimaan oman verkkotunnuksen sisällä.

Ulkoisella ohjauksella tarkoitetaan esimerkiksi tapausta, jossa osoite oma@omadomain.tld ohjataan osoitteeseen omaosoite@gmail.com. Nämä ohjaukset eivät enää toimi luotettavasti ja niitä ei tule käyttää.

Sisäisellä oman verkkotunnuksen ohjauksella tarkoitetaan tapausta, jossa osoite oma@omadomain.tld ohjataan osoitteeseen toinen@omadomain.tld. Eli verkkotunnus säilyy samana. Näitä ohjauksia voi edelleen käyttää turvallisin mielin ja ne toimivat ongelmitta.

Sähköpostia tulisi jatkossa käyttää meidän palvelumme kautta, mikäli sähköpostipalvelut ovat meillä. Postin ohjausta ulkoisiin palveluihin tulee välttää.

Lisätietoja: https://www.shellit.org/kb/sahkopostin-uudelleenohjaus-ei-toimi-luotettavasti/


Verkkotunnusten hintojen muutokset

13.7.2022

Verkkotunnusten hintoja on päivitetty vastaamaan muuttuneita hankintakustannuksia. Verkkotunnusten palveluntarjoajat ovat muuttaneet joiden tuotteiden hintoja. Lisäksi euron pudonnut valuuttakurssi dollariin nähden on vaikuttanut hintojen muutokseen. Muutos ei vaikuta fi-päätteeseen, sillä sen hankintahinta ei ole muuttunut toistaiseksi. Voimassaolevan hinnan eri verkkotunnuspäätteille voi tarkistaa hinnastostamme: https://www.shellit.org/hallinta/domainhinnasto.html


Gmail ja sähköpostien perillemeno

8.6.2022

Gmail on muuttanut vastaanotettavien sähköpostien vaatimuksia, jonka vuoksi postit eivät mene perille, jos oman verkkotunnuksen asetuksissa on puutteita. Lisätietoja ja ohje aiheeseen löytyy täältä: Gmail ei vastaanota sähköposteja


Sähköpostien uudelleenohjaus ei toimi enää luotettavasti

8.6.2022

Sähköpostien uudelleenohjaus ulkoisiin osoitteisiin ei toimi enää luotettavasti. Ohjaukset tulisi tehdä vain saman verkkotunnuksen sisällä esimerkiksi info@omaverkkotunnus.tld -> toinen@omaverkkotunnus.tld. Esimerkiksi ohjaus info@omaverkkotunnus.tld -> oma@gmail.com ei toimi enää luotettavasti. 

Lisätietoja: Sähköpostin uudelleenohjaus ei toimi luotettavasti


Huoltoikkunat

7.3.2022

Aloitamme yleiset huoltoikkunat koskien kaikkia Multim Oy:n palveluita ml. Shellit.org, Tavu.io, Admin Labs Oy. Huoltoikkunat toistuvat joka kuukauden viimeinen torstai klo 22:00 – 04:00 välisenä aikana.

Huoltoikkunan aikana kaikissa palveluissamme saattaa esiintyä katkoksia. Ajoitetuilla huoltoikkunoilla takaamme palveluidemme laadun, jatkuvuuden sekä parannamme palveluidemme tietoturvaa.

Huoltoikkunoista voi tilata muistutukset ja tilannetiedot sähköpostitse tilannesivumme kautta osoitteessa https://status.shellit.org.

Loppuvuoden huoltoikkunat:
31.3.2022
28.4.2022
26.5.2022
30.6.2022
28.7.2022
25.8.2022
29.9.2022
27.10.2022
24.11.2022
29.12.2022

Mikäli kysyttävää ilmenee, asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiinne chatin, puhelimen ja sähköpostin välityksellä!


Apache-säätiön log4j-kirjaston haavoittuvuus

23.12.2021

Viimeaikoina uutisissa mainittu Apachen Log4j-kirjaston haavoittuvuus ei koske Shellit.org:n tarjoamia palveluita, sillä kyseinen komponentti ei ole käytössä tuotteissamme. Käytämme palveluissamme Apache säätiön tuottamaa HTTP-palvelinta, joka ei liity log4j-kirjaston haavoittuvuuteen, sillä kyseessä on eri tuote. Palvelumme eivät ole haavoittuvaisia log4j-kirjaston tunnetuille ongelmille, sillä tämä kirjasto ei ole meillä käytössä missään palvelussa.


PHP 7.4

23.2.2021

Kaikki vanhaa PHP 7.3 käyttävät webhotellit on nyt päivitetty automaattisesti PHP 7.4 -versioon. Muutoksella ei pitäisi olla vaikutusta sivustojen toimintaan. Päivitämme lähikoina vanhoja PHP 5.6 webhotelleja mahdollisuuksien mukaan uuteen 7.4-versioon.

Mikäli sivusto on lakannut toimimasta PHP-virheen vuoksi, voi käyttöön ottaa tilapäisesti vielä PHP 7.3 -version hallintamme kautta tämän ohjeen avulla: https://www.shellit.org/kb/php-version-paivitys/

PHP 7.3 on saatavilla vielä toistaiseksi, mutta suosittelemme sivustojen päivitystä PHP 7.4 -valmiuteen.


Joulun aukioloajat

21.12.2020

Puhelinpalvelumme on suljettu 23.12.2020 – 4.1.2021 sekä 6.1.2021.

Sähköpostiasiakaspalvelumme on suljettu 24.12.2020 – 27.12.2020 sekä 1.1.2021 ja 6.1.2021.

Vikapäivystys toimii normaalisti kokoajan.

Shellit.org tiimi toivottaa kaikille rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2021!


Ajankohtaista tietoa palveluiden tilasta

Löydät ajantasaista tietoa palveluidemme toiminnasta sekä tiedotteita helposti tilannepalvelustamme. Samasta paikasta voit kätevästi tilata myös tiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Siirry palveluiden tilanne -sivustolle »

Facebook