Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Sähköpostin uudelleenohjaus ei toimi luotettavasti

5.5.2022

Emme suosittele sähköpostien uudelleenohjausien tekemistä ulkosiin sähköpostilaatikoihin. Käsittelemme tässä ohjeessa syyt tähän. Uudelleenohjausta voi edelleen käyttää, mutta vain saman domainin sisällä.

Miksi ohjaus ei enää toimi luotettavasti?

Sähköpostin uudelleenohjaus ei toimi nykyisin luotettavasti, mikäli posti ohjataan ulkoiseen domainiin. Tällä tarkoitetaan sitä, että käytössä on esimerkiksi osoite info@omadomain.fi ja sen postit halutaan luettavaksi henkilökohtaiseen Gmail-sähköpostilaatikkoon esimerkiksi omayritys@gmail.com. Tälläinen ohjaus ei ole enää suositeltava, sillä postit eivät välttämättä enää kulje luotettavasti perille.

Edelleen voi kuitenkin tehdä ohjauksia saman domainin sisällä esimerkiksi info@omadomain.fi -> kaikki@omadomain.fi. Näissä saman domainin sisäisissä ohjauksissa ei ole ongelmia.

Yleinen virheilmoitus uudelleenohjauksen tapauksessa on lähettäjälle saapunut virheilmoitus:

This is the mail system at host mail1.shellit.org.

Viestin sisältönä kerrotaan tarkemmin:

550 5.7.23 SPF Check failed: Domain omadomain.fi does not designate
164.215.39.229 as permitted sender (in reply to MAIL FROM command)

Uudelleenohjauksen toimimattomuus johtuu nykyisin muuttuneista sähköpostien tietoturvavaatimuksista, jolloin uudelleenohjaus eri domainien välillä ei enää täytä näitä vaatimuksia ja jotkin postipalvelut voivat hylätä posteja.

Miten ratkaista?

Uudelleenohjaus kannattaa lopettaa ja ohjauksen kohteelle voidaan tehdä oma sähköpostilaatikko meille, jota hän voi lukea haluamallaan sähköpostiohjelmalla. Tällöin uudelleenohjaus ei vaikuta toimivuuteen ja postit tulevat luotettavasti perille.
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita