Tekniikka palveluiden takana

Teknologiset ratkaisut ovat avain parhaan mahdollisimman palvelun tuottamiseksi. Siksi olemmekin käyttäneet runsaasti resursseja varmistaaksemme, että tekemämme ratkaisut ovat oikeita ja johtavat parhaaseen kokemukseen juuri sinulle.

Emme ole vain tyytyneet toistamaan samoja ratkaisuja kuin kaikki kilpailijamme: osoituksena tästä ovat esimerkiksi oma hallintapaneelimme sekä toimintavarmat webhotellit. Lue lisää tekniikastamme tältä sivulta!

Toimintavarmat webhotellit

Ärsyttääkö, kun sivustosi hidastelee tai ei toimi lainkaan? Eivätkö asiakkaasikaan jaksa kauaa surffailla hitaalla verkkosivustolla? Meillä sitä ongelmaa ei ole. Keskeisenä ajatuksenamme on ollut rakentaa suorituskykyinen, nopea ja erityisesti toimintavarma webhotellijärjestelmä.

Käytämme webhotelleissamme nykyaikaista ja tehokasta itse rakentamaamme alustaa. Alustamme perustuu tehokkaisiin SSD-levyjärjestelmiin sekä AMD EPYC-palveliminiin, joissa muistia ja suoritustehoa on saatavilla aina, sillä olemme ylimitoittaneet laitteistomme, jotta kapasiteetti riittää myös ruuhkahetkinä.

Palvelinsali

Omat palvelimemme sijaitsevat Ulvilassa kallion sisälle rakennetussa laitetilassa, joka täyttää Viestintäviraston tärkeille tiloille asettamat vaatimukset. Palvelintiloihin ei pääse ulkopuolisia henkilöitä ja tilaa valvotaan jatkuvasti.

Laitetila on rakennettu kallion sisään armeijan vanhaan luolastoon. Tilat ovat erittäin turvalliset sijaintinsa puolesta ja lisäksi palvelinsalista löytyy kaasusammutusjärjestelmä. Yhteydet on varmennettu usean operaattorin verkkoon, mikä takaa ruuhkattoman ja katkeamattoman verkkoyhteyden.

Palvelimien sähkönä käytetään Porin Energian tuulisähköä. Laitetila on varustettu UPS-akustolla sekä dieselgeneraattorilla, joten sähkökatkotkaan eivät haittaa toimintaa.

Palvelinsali

Käytävä palvelinsaliin

Palvelinsali 2

Palvelinsali sijaitsee kallion sisällä

Palvelinsali 3

Yksi palvelinsaleista

Valvonta

Palveluiden toimintaa valvotaan 24 tuntia vuorokaudessa, omien sekä ulkopuolisten palveluiden toimesta.

Kahdennus

Tärkeimmät palvelut on kahdennettu laiterikon varalta

Linux

Suurin osa palveluista on toteutettu Linux-käyttöjärjestelmällä

Varmuuskopiointi

Useimpiin palveluihin sisältyy varmuuskopiointi

Varalaitteet

Muutamia palvelimia on aina varalla yllättävien laiterikkojen varalle

Varalevyt

Kiintolevyrikot voidaan korjata lähes aina ilman käyttökatkoja

Verkkoyhteydet

Verkkoyhteytemme on varmistettu usean suomalaisen suuren operaattorin verkkoon, kuten Telia, Elisa ja DNA. Tarkkailemme jatkuvasti verkkomme tilaa, jotta pystymme puuttumaan mahdollisiin väärinkäytöksiin nopeasti.

Verkkomme tukee IPv4- sekä IPv6-tekniikkaa. Suurin osa liikennöinnistä tapahtuu kuitenkin vielä perintisen IPv4:n kautta. IPv6 on uusi moderni tekniikkaa, johon kaikki liikennöinti on siirtymässä edeltävän verkkotekniikan vanhentumisen myötä.

Verkkomme on rakennettu laadukkaiden Juniperin ja HP:n kytkimien sekä reitittimien varaan, joiden liikennöintinopeus jokaisessa portissa on 1000 Mbps tai 10 Gbps. Näin pystymme takaamaan ruuhkattomat yhteydet palvelimien välillä.

Vain parasta rautaa

Palvelinlaitteistona käytämme aina käyttötarkoituksen kannalta parasta rautaa. Lisäksi käyttämämme palvelimet ovat erittäin energiatehokkaita ja käyttävät puhdasta tuulisähköä, joten palveluidemme hiilijalanjälki on saatu mahdollisimman pieneksi.

Palvelimet

Käytämme taustapalvelimina vähävirtaisia ja tehokkaita palvelimia. Tällä hetkellä käytössä on pääasiassa tehokkaita AMD EPYC -suorittimella varustettuja palvelimia 2 TB virheen korjaavalla ECC DDR4 -muistilla.

Levystö

Järjestelmiemme taustalla pyörii useita erilaisia tallennusratkaisuja, jotka on valittu huolellisesti käyttötarkoituksen mukaan tarjoamaan parhaan suorituskyvyn. Jatkuvasti yhä suurempi osa palveluistamme hyödyntä nopeaa SSD- tai NVMe-tallennusta.

Verkko

Verkkomme käyttävät uusinta huipputeknologiaa. Sen runkona ovat luotettavat Juniperin ja HP:n kytkimet sekä reitittimet, jotka eivät pienestä hyydy. Lisäksi laitteistot ja palvelimet ovat yhdistettyinä toisiinsa valokuituyhteyksillä, jotka mahdollistavat jopa kymmenien gigabittien nopeudet laitteiden välillä.

Vähävirtainen palvelin

Yksi palvelimistamme

Palvelin
Palvelin
Palvelin

Tutustu yritykseen Shellit.orgin takana

Lue yrityksestämme