Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Fi-verkkotunnuksen rekisteröinnin edellytykset

25.1.2019

Voit rekisteröidä fi domainin meillä helposti! Ennen rekisteröintiä kannattaa kuitenkin lukea oheiset .fi-domainin vaatimukset

Verkkotunnuksen lainmukaisuus

Verkkotunnus ei saa rekisteröintihetkellä vastata suojattua nimeä tai merkkiä, ellei verkkotunnuksen käyttäjä pysty esittämään hyväksyttävää perustetta verkkotunnuksen rekisteröinnille (esim. omista nimeä tai tavaramerkkiä). Verkkotunnus ei myöskään saa muistuttaa suojattua nimeä tai merkkiä, jos verkkotunnus rekisteröidään ilmeisessä hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa.

Sallittuja merkkejä ovat a-z, 0-9 sekä å, ä, ö sekä Suomessa puhuttavan saamen kielen merkit ja tavuviiva-miinusmerkki. Mikäli olet rekisteröimässä erikoismerkkiä kuten ä, sisältävää verkkotunnusta, suosittelemme aina myös ilman ä-merkkiä olevan verkkotunnuksen rekisteröintiä, jotta asiakkaat voivat käyttää molempia vaihtoehtoja asioidessaan sivuilla.

Verkkotunnuksen lainmukaisuuden tarkistaminen

Ennen verkkotunnuksen hankkimista käyttäjän on varmistuttava verkkotunnuksen lainmukaisuudesta, eli siitä, että ei esimerkiksi rekisteröi itselleen suojattua nimeä tai tavaramerkkiä. Suojatun nimen mukainen verkkotunnus voidaan joutua jopa peruuttamaan.

Suojattuja nimiä ovat mm.

  • Suomen kauppa-, tavaramerkki-, yhdistys-, säätiö- tai puoluerekisteriin merkityt nimet tai merkit
  • Julkisyhteisön, valtion liikelaitoksen, itsenäisen julkisoikeudellisen laitoksen, julkisoikeudellisen yhdistyksen ja vieraan valtion edustuston ja sen toimielimien nimet
  • Toiminimi- ja tavaramerkkilaissa tarkoitetut vakiintuneet nimet, toissijaiset tunnukset ja tavaramerkit
  • EUIPO:n tavaramerkkirekisteriin merkityt EU-tavaramerkit

Tarkastuksia voi tehdä esimerkiksi seuraavien rekistereiden kautta:
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita