Shellit.org Blogi

Shellit.org:n kuulumisia

Shellit.org:n kokemuksia ja vinkkejä etätyöhön

31.8.2022 

Tulipa kerran kevät, kevät jolloin koko maailman työskentely- ja tapaamistottumukset joutuivat todelliseen muokkaukseen.

Kaikille tuttu pandemia johdatti vähentämään fyysisiä kontakteja, mikä pakotti siirtymään digitaaliseen kanssakäymiseen Zoomin, Meetin ja Teamsin kautta.

Myös me jouduimme mukautumaan. Tässä tekstissä kerromme omia kokemuksiamme sekä annamme muutaman tärkeän vinkin toimivan ja hedelmällisen etätyöskentelyn tueksi!

 

Kuinka etätyö on sujunut?

Kokonaisuudessaan etätyön aloittaminen sujui hyvin saumattomasti ja nopeasti. Yritystoimintamme laadusta johtuen laitteisto etätyöskentelyyn oli pitkälti valmiina, joten suuria laitehankintojakaan ei jouduttu tekemään.

Yksi suurimpia tekijöitä toimivan etätyöskentelyn mahdollistamiseksi on kommunikointi. Kaikkien täytyy olla kärryillä siitä, että mitä tehdään, kuka tekee ja milloin tekee. Tästä syystä me kiinnitimme kommunikointiin erityistä huomiota. Koko yrityksen kesken järjestetään viikoittain raportointipalaveri, jonka tarkoituksena on kartoittaa työskentelytilanne koko yrityksen osalta. Lisäksi yksittäiset osastot pitävät keskenään päivittäisiä kahvihetkiä, joilla varmistetaan ongelmien selvittäminen ja parannetaan yrityksen toimintaa. Esimerkiksi asiakaspalvelun työntekijät etäkahvittelevat vähintään kerran päivässä.

Etätyön suuri rikkaus on sen joustavuus – tälläkin hetkellä asiakaspalvelumme työskentelee toimistolta, loppuporukasta osa Turusta, Tampereelta ja Porista sekä paikoin myös muualta.

 

Etätyöstä tehtyjä huomioita

Kaikkien yllätykseksi etätyöskentely Shellitillä on toiminut loistavasti. Siirtyminen on ollut kitkatonta, eikä suurempia ongelmia yrityksen sisällä ole ilmennyt. Kokonaispaketti on ollut hallittu ja toimiva.

Yksi syy etätyön todelliseen toimivuuteen on ollut loistava tiimihenki ja luottamus koko henkilöstön kesken. Kun jokainen voi luottaa, keskittyminen voi pysyä juuri siinä tehtävässä, johon sitä tarvitaan. Kiinnitä siis huomiota ryhmähenkeen ja luottamuksen rakentamiseen!

Etätyöstä on tehty myös yksi negatiivinen huomio. Keskittyminen voi olla vaikeampaa kotoa, sillä kodin on vaikeaa toimia yhtaikaa sekä työskentelypaikkana että vapaa-ajan viettoalueena – lisäksi kotona on yleensä myös muita, jolloin yleinen häly ja meteli voi hankaloittaa työntekoa.

 

Jatkoimmeko etätyöskentelyä pandemian jälkeen?

Nyt, vuoden 2022 puolivälissä, koronapandemia on jo laantunut ja elämä on palautunut lähelle normaalia.

Tästä huolimatta me olemme jatkaneet etätyöskentelyn hyödyntämistä – valtaosa työntekijöistämme työskentelee hybridimallilla, eli osin toimistolta ja osin etänä.

Olemme havainneet sen olevan juuri meidän liiketoiminnallemme hyödyllistä, sillä työnkuvamme mahdollistaa etätyöskentelyn hyvinkin helposti ja laajoissa määrin. Hybridimalli ei toimi kaikille, mutta meille se toimii vallan mainiosti.

Mikäli sinusta tuntuu siltä, että hybridimalli voisi hyödyttää myös sinun yritystäsi, suosittelemme kokeilemaan!

 

Muutamia vinkkejä etätyöhön siirtyvälle

Numero yksi:

Hanki ja panosta toimivaan ja kunnolliseen laitteistoon. Hanki hyvä ja toimiva tietokone tai kannettava, kuulokkeet mikrofonilla ja jokin sopiva ohjelmisto, kuten Slack, Meet, Zoom tai Teams.

Numero kaksi:

Pidä yhteyttä tiuhaan tahtiin. Järjestä virtuaalisia kahvihetkiä, palavereja ja viikkokokouksia. Pidä kokouksia päivittäin, mielellään useampaan kertaan päivässä. Tiheä kanssakäyminen on tuttua ihmiselle, sillä työpaikalla tällaisia pikkupalavereja tulee otettua jokaisella tauolla. Lisäksi pidä huolta, että kaikki pysyvät kärryillä tulevasta.

Numero kolme:

Asennoidu oikein. Etätyönteko ei kuitenkaan niin kamalaa ole, vaikkakin raskasta se voi olla. Oikealla asenteella selviää pitkälle!

 

Etätyötä peukuttaen Shellit.org:n henkilökunta!


Kirjoittaja

Joni Kytölä

Kirjoittaja on yksi Shellit.org:n mahtavista WordPress-velhoista ja ihka aito porilainen!
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät kirjoitukset