Shellit.org Blogi

Shellit.org:n kuulumisia

Webhotellit testissä

6.6.2015 

Timantti-webhotellimme on ollut mukana Tivi-lehden (nro 6-7, 2015, www.tivi.fi) webhotellitestissä ja valittu toimituksen valinnaksi. Testijoukko koostui kuudesta suomalaisesta palveluntarjoajasta, jotka valittiin mukaan Tivi:n toteuttaman lukijakyselyn avulla. Mukana testeissä olivat Shellit.org Timantti (4/5 tähteä), Webhotelli.fi Platinum (3,5/5), Nebula Webhotel Pro (3,5/5), Louhi Professional (2,5/5), Sigmatic Advanced Linux (2,5/5). Vertailutuotteena oman palvelimen pystyttämiseksi oli Upcloudin palvelu.

Palveluiden arvostelu perustui kuuteen eri kohtaan, jotka olivat:

  • Palvelun tilauksen sekä käytettävyyden helppous
  • Palvelun ominaisuuksien vertailu
  • Levytilan määrä sekä lisätilan hinta
  • Tiedostojen lukunopeuden testaus erilaisilla menetelmillä
  • Tietokannan suorituskyvyn mittaus raskailla kyselyillä
  • Sivuston suorituskyvyn mittaus asiaan erikoistuneen yrityksen avulla

Webhotellimme sai testijoukon parhaimmat arvosanat tietokantakyselyjen nopeudesta sekä ominaisuuksista. Levytilan nopeudessa saimme toiseksi parhaimmat pisteet, vain yhden pisteen erolla toiseen palveluntarjoajaan.

Otteita Tivi-lehden arvostelu Shellit.orgista:

”Timantti-webhotelli on Shellit.orgin tarjoamista kolmesta perustuotteesta monipuolisin. Siinäkin levytilaa on melko vähäiset kymmenen gigatavua, ja lisätila on kallista: viisi gigaa lisää maksaa 45 euroa vuodessa. Muuten tarjonta on kattavaa. Esimerkiksi sähköpostilaatikoita voi luoda rajattomasti.

Tietokantanopeudeltaan Shellit on aivan omassa luokassaan ja päihittää jopa oman palvelimen selvin luvuin. Myös tiedostojen lukunopeudessa palvelu sijoittuu kärkiryhmään.”

Tästä on hyvä jatkaa. Olemme arvostelun perusteella uudistaneet tietokantojen tuontia ja nyt suurien kantojen tuonti on mahdollista myös itse. Lisäksi tietokantaa sekä levypalvelua on edelleen optimoitu tehokkaammaksi. Olemme aloittaneet myös hallintakäyttöliittymän uudistamista, sillä olemme saaneet siitä palautetta aiemminkin. Uudistus on kuitenkin vie aikaa ja siihen liittyy omat haasteensa, sillä käyttöliittymämme on suunniteltu suurien tilausmäärien helppoon hallintaan, joten jotkin asiat ovat ymmärrettävästi hieman vaikeasti löydettävissä. Useat hallintapaneelit on suunniteltu toimimaan yhden tilauksen ympärille, mikä mahdollistaa helpomman käyttöliittymän.

Kesäterveisin,
Toimitusjohtaja Jani Rajala


Kirjoittaja

Jani / Shellit.org

Kirjoittaja on yksi Shellit.org:n perustajista ja toimitusjohtaja.
4 vastausta kirjoitukseen “Webhotellit testissä

  1. Pingback: Oikean palveluntarjoajan valitseminen | Shellit.org blogi

  2. Pingback: Webhotellin valintaa & vertailua – Koodi Elämästäni

  3. Pingback: Webhotellin valintaa & vertailua | Koodi Elämästäni

  4. Pingback: Nauti suorituskyvystä ja valitse pilviwebhotelli | Shellit.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät kirjoitukset