Shellit.org Blogi

Shellit.org:n kuulumisia

Oikean palveluntarjoajan valitseminen

18.1.2017 

Oletko koskaan joutunut valitsemaan itsellesi tai yrityksellesi palveluntarjoajaa kymmenien vaihtoehtojen joukosta? Tällöin olet saattanut huomata, ettei tämä ole aina kovinkaan helppoa.

Ei ole aivan sama mihin verkkosivustonsa tai palvelinjärjestelmänsä sijoittaa. Hinnat ja palveluntarjoajan koko kulkevat usein käsi kädessä esimerkiksi joustavuuden kanssa, eivätkä erilaiset verkkosivustot ole vaatimuksiltaan veljiä keskenään.

Suomalaisten yritysten käyttämät palveluntarjoajat voidaan hieman yleistäen luokitella neljään ryhmään:

  • Suuret ulkomaiset toimijat
  • Suuret kotimaiset toimijat
  • Keskikokoiset kotimaiset toimijat
  • Pienet kotimaiset toimijat

Itse laskemme lukeutuvamme tällä hetkellä keskikokoisiin kotimaisiin palveluntarjoajiin.

Suuret ulkomaiset toimijat

Tyypillisesti halpoja ulkomailla operoivia toimijoita ja suunnattu heille, joille hinta on kaikki kaikessa ajaen myös luotettavuuden ja toimivuuden yli. Asiakaspalvelun tavoittaa yleensä kohtalaisesti, mutta kommunikointi voi olla ongelmatilanteissa haastavaa. Näin on varsinkin, jos englanti ei suju kunnolla.

Monissa tapauksissa asiakkaidemme kokemusten mukaan myös ongelmien selvittäminen saattaa olla kohtuullisen vaikeaa. Useimmiten myös ulkomaan yhteydet Suomeen ovat huonompi laatuisia kuin suoraan kotimaisessa konesalissa tuotetut palvelut, sillä tällöin yhteydet kulkevat useiden eri verkkojen läpi, joista yhdenkin vikaantuminen vaikuttaa heti palvelun toimintaan.

Voit lukea tarinan asiakkaamme Digitoimisto Dude Oy:n kokemuksista tämän kategorian palveluntarjoajien kanssa osoitteesta: https://www.dude.fi/harharetki-palvelinmaailmassa/

Suuret kotimaiset toimijat

Suuret toimijat saattavat olla monen käyttäjän ensimmäinen valinta tunnettuutensa johdosta.

Suurilla toimijoilla hintataso on usein kohtuullisen korkea verrattuna pienempien palveluntarjoajien hintatasoon. Osin tämä toki johtuu palveluiden erilaisesta kohdentamisesta. Useiden meille suurilta toimijoilta siirtyneiden asiakkaiden mukaan palvelun laatu ei kuitenkaan aina ole ollut kohdallaan korkeasta hinnasta huolimatta.

Keskikokoiset kotimaiset toimijat

Keskikokoiset kotimaiset palveluntarjoajat ovat ehkä se paras ryhmä useimpien käyttäjien näkökulmasta.

Hintataso on usein kilpailun vuoksi erittäin kilpailukykyinen, eikä hinnoissa ole ilmaa kuten monilla suuremmilla toimijoilla. Lisäksi palvelun joustavuus ei ole hukkunut byrokratian sekaan.

Keskikokoiset palveluntarjoajat ovat yleensä jo kasvaneet sen verran, että toiminta on luotettavaa ja asiakkaita pystytään palvelemaan monipuolisesti. Palveluntarjoajilta löytyy usein huomattavasti erilaista laitteistoa, joiden avulla asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin pystytään vastaamaan helposti.

Tämän ryhmän palveluntarjoajilta saa yleensä vielä henkilökohtaista palvelua ja pienemmätkin asiakkaat otetaan hyvin huomioon. Keskikokoisissa palveluntarjoajissa on kuitenkin paljon toimijoita, joiden konesalit eivät sijaitse Suomessa. Tämä kannattaa huomioida hankintapäätöstä tehtäessä.

Meillä Shellit.org:lla kaikki palvelut sijaitsevat Suomessa ja kaiken lisäksi käytämme vain tuulienergiaa!

Monet keskikokoiset toimijat käyttävät valmiita järjestelmiä, joilla kustannukset saadaan alas. Tämä tapahtuu kuitenkin palvelun muokattavuuden kustannuksella. Meillä tämä on huomioitu niin, että olemme kehittäneet itse kaikki järjestelmämme usean vuoden kokemuksella alalta. Näin pystymme tuomaan esimerkiksi uusia ominaisuuksia palveluihimme erittäin helposti. Tähän liittyen meillä on tälläkin hetkellä muutamia kehitysprojekteja meneillään, joista lisää tulevaisuudessa!

Pienet kotimaiset toimijat

Pieniä palveluntarjoajia syntyy ja poistuu markkinoilta jatkuvasti, sillä palveluntarjoajaksi ryhtyminen on nykyään kohtuullisen vaivatonta, mutta monet eivät siinä kuitenkaan onnistu kannattavasti.

Pääsääntöisesti lähes kaikkien pienten palveluntarjoajien palvelut sijaitsevat ulkomailla. Näissä yrityksissä työntekijöitä on vain muutamia tai vain itse yrittäjä. Lisäksi vaikeampien ongelmatilanteiden selvittäminen voi olla vaikeaa, sillä takana ei ole todennäköisesti saman ongelman jo aiemmin kohdannutta kokenutta organisaatiota.

Palveluvalikoima on yleensä suppea ja monia asioita ei välttämättä voida toteuttaa kohtuullisella hinnalla, sillä tämä saattaisi vaatia huomattavia laitteistoinvestointeja yksittäistä asiakasta varten.

Miksi valita Shellit.org?

Uskomme, että keskikokoisena palveluntarjoajana meitä voidaan pitää jo luotettavana toimijana. Ajattelemme kuitenkin edelleen kaikkia asiakkaita aina yksityishenkilöstä suuryrityksiin. Meillä on henkilökuntaa tarpeeksi palvelemaan asiakkaita asiantuntevasti, tehokkaasti ja nopeasti. Olemme kehittäneet kaikki omat järjestelmämme itse ja tunnemme niiden jokaisen yksityiskohdan erinomaisesti.

Palvelu on hiottu vuosien kokemuksella aina vain paremmaksi ja paremmaksi. Emme ole missään vaiheessa olleet lukittuja mihinkään tiettyyn tekniikkaan toisin kuin monet muut palveluntarjoajat, vaan olemme voineet kehittää palvelua asiakkaiden ehdoilla. Näin onkin syntynyt täydellisyyttä hipova järjestelmä webhotelleille.

Webhotellimme ovat kuormantasattuja ja pyörivät korkean käytettävyyden pilvijärjestelmässä. Tärkeimmät osat palvelusta on vähintään kahdennettu, joten yhden laitteen rikkoutumisella ei ole lainkaan merkitystä palvelun toimivuuteen.

Automatiikkamme tarkkailee järjestelmien tilaa kellon ympäri ja ilmoittaa heti meille, mikäli jokin osa järjestelmästä ei toimi suunnitellusti. Järjestelmämme erikoisuutena useimpiin kilpailijoihin nähden on sen eri osien jatkuva uudelleen käynnistäminen ilman, että tämä näkyisi käyttäjälle. Tämän ansiosta useimmat vikatilanteet korjautuvat nopeasti jopa täysin itsestään! Lue lisää webhotelliemme tekniikasta täältä: https://www.shellit.org/tekniikka

Yksittäiset verkkosivustot sijaitsevat palvelussa samanaikaisesti usealla tehokkaalla taustakoneella. Useimmat kuormitustilanteet eivät näy sivujen lainkaan toimivuudessa, sillä järjestelmä on täysin skaalautuva ja palveluun pystytään lisäämään tehoa suuriakin määriä erittäin pienellä viiveellä.

Yleensä vastaavasta järjestelmästä pääsee nauttimaan vasta, kun rahaa on kantaa suuria kasoja palveluntarjoajalle. Meillä tämä palvelu on haluttu tuoda jopa yksittäisen henkilön kotisivuja varten.

Ilman tätä teknologiaa yksittäisenkin palvelimen rikkoutumisen takia kaikki kyseisellä palvelimella olevat sivut olisivat poissa käytöstä korjaamiseen asti. Meillä tuollaista ongelmaa ei hajautuksen ja kuormantasauksen johdosta ole.

Olemme erittäin ylpeitä webhotelliemme laadusta ja sen todistaa myös kesältä 2015 saatu Tivi-lehden webhotellivertailun voitto! Lue lisää testivoitostamme: https://www.shellit.org/blogi/2015/06/webhotellit-testissa/

Pystymme lisäksi toteuttamaan suuria palvelinjärjestelmiä asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Toteutimme joulukuussa 2016 jo aiemmin mainitulle Digitoimisto Dudelle heidän tarpeitaan vastaavan palvelinjärjestelmän ja saimme paljon kehuja yhteistyöstä. Lue lisää: https://www.dude.fi/harharetki-palvelinmaailmassa/


Kirjoittaja

Jani / Shellit.org

Kirjoittaja on yksi Shellit.org:n perustajista ja toimitusjohtaja.
Yksi vastaus kirjoitukseen “Oikean palveluntarjoajan valitseminen”

  1.   Juha Hietikko kirjoittaa:

    Täytyy sanoa, että Shellit.org palvelimen toimintavarmuus ja asiakaspalvelu ovat erinomaisia. Palvelimella olevan sivuston kanssa ei ole ollut toiminnallisia ongelmia, ja ne lähinnä itse aiheutetut häiriöt on kyllä korjattu palvelimen taholta nopeasti. Asiakaspalvelu vastaa nopeasti.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät kirjoitukset