Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Välittäjän vaihtoavain

3.5.2018

Kuinka hankin verkkotunnukselle välittäjän vaihtoavaimen?

Välittäjän vaihtoavainta käytetään fi-verkkotunnuksen siirtoon välittäjältä toiselle. Shellit.org:ssa välittäjäpalvelun hinta sisältyy automaattisesti verkkotunnuspalvelun hintaan.

Kuinka siirrän verkkotunnuksen Shellit.org:iin?

Välittäjän vaihtoavaimen hankinta riippuu omasta verkkotunnusvälittäjästä. Yleensä avaimen saa hankittua suoraan välittäjän hallintapaneelista tai tilattua sähköpostitse välittäjältä. Oman välittäjän tunnistat verkkotunnushaun avulla:

https://www.traficom.fi/fi/viestinta/fi-verkkotunnukset/fi-verkkotunnushaku

Mikäli verkkotunnukselle ei ole merkitty välittäjää, pitäisi välittäjä hankkia pikaisesti. Välittäjän vaihtoavaimen saa tässä tapauksessa tilattua suoraan Traficomin (Liikenne- ja viestintävirasto ent. viestintävirasto) verkkotunnus-asiakaspalvelusta. Yhteystiedot tähän löytyvät Traficomin sivuilta.

Kuinka siirrän verkkotunnuksen pois Shellit.org:sta?

Välittäjän vaihtoavain hankitaan hallintamme kautta kohdasta Domainin asetukset – Domainin asetukset – asetukset – välittäjän vaihtoavain / siirtokoodi. Avaimen hankkiminen itsepalvelun kautta on maksutonta ja sen saa käyttöönsä välittömästi. Avain on noudettavissa koska tahansa hallintamme kautta. Muilla kuin fi-domaineilla aivain on nimeltään siirtokoodi ja sen nouto tapahtuu samalla tavalla. 

Välittäjän vaihtoavaimen voi tilata myös asiakaspalvelun kautta verkkotunnuksen omistaja tai tilauksen omistaja. Tällöin tilauksen pitää tulla meille sähköpostiosoitetteesta, joka on liitetty joko tilaukselle tai verkkotunnuksen whois-tietoihin omistajaksi. Avaimen toimituksesta asiakaspalvelun kautta peritään hinnaston mukainen palvelumaksu.

Tilaus pitää myös muistaa irtisanoa, sillä verkkotunnuksen siirto meiltä pois ei päätä sopimuksia.
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita