Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Domainin ohjaaminen Wix-palveluun

26.10.2020

Suosittelemme domainin liittämistä Wix.com-palveluun domain pointing -metodilla. Tällöin esimerkiksi sähköpostipalveluihin ei tule häiriötä ja niitä ei tarvitse huomioida muutoksen yhteydessä.

Tässä ohje Wix.com:n palvelussa domain pointing -metodista: https://support.wix.com/en/article/connecting-a-domain-to-wix-using-the-pointing-method

Noudata Wix.com:n ohjetta:

Step 1 | Add the domain to your Wix Account (Vaihe 1 | Lisää domain Wix-tilillesi):

 1. Mene domain-sivulle: https://premium.wix.com/wix/api/mpContainerStaticController#/domains
 2. Valitse ”Connect a domain you already own”
 3. Valitse sivu, jolle haluat domainin liittää ja valitse Next
 4. Anna liitettävä domain
 5. Valitse kohdasta Connection Method kohdasta oikea asetus:
 6. Valitse Pointing
 7. Valitse Confirm
 8. Valitse Next

Tämän jälkeen domain pitäisi ohjata meidän palvelumme kautta Wix.com-palveluun. Pidä tässä vaiheessa edelleen auki Wix.com:n ohjesivu ja näet tarvittavat ohjaustiedot kohdasta Step 2 | Update the DNS Records in Your Domain Host Account -> To Update your DNS records. Näet kohdasta To view the information, click sign in  at the top of this page -tarvittavat tietueet, jotka pitää lisätä palveluumme.

Siirry tämän jälkeen hallintaan (https://www.shellit.org/hallinta) ja valitse sieltä kohta Hallitse palveluita – Nimipalvelu – Tietueet:

Vanhojen ohjausten poistaminen

Poista ensimmäisenä www, tyhjä ja * -alidomainilla olevat tietueet kohdasta A-tietueet ja AAAA-tietueet. Huom! Tämä tulee tehdä vain, jos koko domain ohjataan Wix-palveluun, eikä käytössä ole esimerkiksi muualle ohjattuja sivuja. Tietueet poistetaan napista Poista.

Uusien ohjausten luominen

Lisää pyydetyt A-tietueet. @-merkki tarkoittaa, että alidomain jätetään tyhjäksi seuraavan mallin mukaisesti.

 1. Jätä tyhjäksi
 2. Anna kohdeosoite ohjeesta esim 198.185…
 3. Tallenna tietue

Toista tämä jokaisen A-tietueen kanssa @-alidomainilla. Lisää myös muut pyydetyt tietueet kuten CNAME:t.

Tämän jälkeen tietueet on luotu palveluumme ja voit jatkaa asennusta Wix.com-palvelussa. Huomaathan, että tietueiden päivittymiseen voi mennä aikaa useampi tunti, joten asennus ei välttämättä mene läpi heti muutosten jälkeen.

Domainin vahvistus Wix-palvelussa

Kun tietueiden luomisesta on kulunut vähintään tunti, voit jatkaa domainin asennusta Wix.com-palvelussa. Tämän jälkeen siirrytään ohjeen kohtaan Step 3 | Verify Your Domain Connection. Tässä kohdassa valitaan nappi Verify connection ja sivuston pitäisi toimia tämän jälkeen uudella domainilla. Huomaathan, että tämä asetus voi vaatia jopa 48h ennen kuin tämä toimii. Voit yrittää vahvistusta uudelleen myöhemmin, mikäli vahvistus ei mene läpi ensimmäisellä kerralla.
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita