Shellit.org Blogi

Shellit.org:n kuulumisia

Miten valitsen oikean paikan kotisivuille?

10.8.2016 

Webhotellin eli kotisivutilan valinta voi joskus olla vaikeaa, etenkään jos ei ymmärrä kaikkia teknisiä termejä. Tämän lisäksi erilaisia webhotelleja on tarjolla satoja, mikä vaikeuttaa asiaa entisestään. Ei hätää, me autamme tässä vaikeassa tehtävässä!

Ensin täytyy selvittää mitä halutaan tehdä: onko kyse tavallisesta pienestä yrityksen verkkosivusta, kuvablogista, vai onko kyse sittenkin satoja tuotteita sisältävästä verkkokaupasta? Webhotellin tärkeimmät ominaisuudet asiat ovat levytila, PHP 7 -tuki, MySQL-tietokannat ja palvelun sijainti. Alla selitämme nämä termit, jotta osaat valita juuri tarkoituksiisi sopivan webhotellin.

Levytila

Sivuston sivumäärällä ei yleensä ole merkitystä valinnan kannalta, vaan tärkeämpää on tietää erilaisen mediasisällön määrä. Muutamia kymmeniä kuvia sisältävä sivusto pääsee alkuun yleensä webhotellilla, josta löytyy levytilaa 200 – 1000 Mt. Kuvablogia ajatellen levytilaa kannattaa olla vähintään 2000 Mt (eli 2Gt), mutta suurempi levytila on aina parempi, sillä isot kuvat kuluttavat tilaa huomattavan paljon. Kameralla otettu valokuva on kooltaan keskimäärin 3-6 Mt, joten 2000 Mt webhotelliin olisi mahdollista lisätä noin 400 kuvaa. Verkkokaupalla tilaa on hyvä olla tätäkin enemmän, jotta tuotekuvien kanssa ei tule ongelmia. Tässäkin kannattaa toki huomioida se, että tilaa kannattaa ottaa aina enemmän kuin tarvitsee, koska webhotelleissa levytila on yleensä rajoitettu täsmällisesti ostettuun määrään, eikä rajaa voi ylittää.

PHP ja MySQL

PHP ja MySQL ovat tärkeitä termejä mikäli aiot käyttää sivuilla valmista julkaisujärjestelmää, kuten WordPress tai Drupal, tai olet tekemässä verkkokauppaa. Webhotellien ominaisuuksissa yleensä mainitaan jossakin kohtaa käytettävä PHP-versio. PHP-version kannattaa nykyisin olla uusin mahdollinen, eli PHP 7. Vanhemmat versiot voivat toki toimia, mutta ovat ne huomattavasti hitaampia kuin PHP 7. Tämän vuoksi emme suosittele käyttämään PHP 5:llä varustettua webhotellia, vaan hankkimaan nykyaikaisen ratkaisun. MySQL-tietokantoja täytyy olla vähintään yksi, mutta useammasta tietokannasta ei tietenkään ole haittaa.

Mainitut ominaisuudet löytyvät yleensä useimmista webhotelleista, mutta niiden kanssa kannattaa olla erittäin tarkkana, sillä monet palveluntarjoajat rajaavat nämä tärkeät ominaisuudet pois edullisimmista palvelupaketeistaan. Shellit.orgin webhotelleissa ei näin tehdä, vaan kaikki webhotellimme sisältävät PHP 7:n ja vähintään yhden MySQL-tietokannan. WordPressin asennus onnistuu meillä siis edullisimpaankin pakettiin!

Palvelun sijainti

Hyvän toimivuuden takia palveluntarjoajaksi kannattaa valita suomalainen toimija, jonka palvelimet sijaitsevat fyysisesti Suomessa. Ellei palveluntarjoaja mainitse asiaa sivuillaan, kannattaa sijaintia kysyä ennen tilauksen tekemistä. Kaikilla suomalaisiksi itseään mainostavilla toimijoilla laitteisto ei aina sijaitse Suomessa. Suomessa olevat palvelimet takaavat sivuille nopeamman latausajan ja varmemman toimivuuden. Ulkomailla nämä ajat kasvavat yleensä huomattavasti ja näkyvätkin ikävästi sivujen käytössä esimerkiksi kuvien hitaana latautumisena.

Muuta

Tämän vaikeammaksi valintaa ei kannata tehdä. Yleensä kaikki muut ominaisuudet ovat myös kunnossa, jos nämä aiemmin mainitut asiat ovat löytyvät webhotellista. Nykyisin plussaa on IPv6-maininta palveluntarjoajan sivuilla, sillä IPv6 on uusi nykyaikainen tekniikka, joka tulee korvaamaan vanhoja tekniikoita verkkoliikenteessä. Jos palveluntarjoaja mainitsee IPv6:n käytön, voidaan siitä päätellä palveluntarjoajan kehittävän edelleen aktiivisesti palveluitaan.

Miksi valita Shellit.org?

Webhotellimme ovat nykyaikaisia jatkuvan kehityksen alaisena olevia tuotteita. Webhotellissamme on mahdollista aloittaa pienestä ja skaalautuvuuden avulla palvelua voidaan päivittää tarvittaessa niin, että samalla alustalla voidaan ylläpitää myös suurta ja raskasta verkkokauppaa. Webhotelleistamme löytyvät oletuksena kaikki tärkeät ominaisuudet kuten riittävästi levytilaa, PHP 7 -tuki, MySQL-tietokannat, IPv6 sekä sähköpostit. Palvelumme on myös täysin suomalainen, vihreyttä unohtamatta! Blogi-sivuston perustaminen on mahdollista kaikissa webhotelleissamme ja tarvittaessa paketti voidaan päivittää ilman käyttökatkoja seuraavalle tasolle. Et siis joudu maksamaan alussa liikaa, vaan voit valita juuri omaan käyttöön sopivan paketin.

Hopea-webhotelli 54 €/vuosi Paketti soveltuu perussivuille, kuten yhdistyksen pienelle kotisivulle tai pienelle blogille. Tämä on hyvä valinta aloittelijalle, jos ei tiedä mistä lähteä liikkeelle.

Kulta-webhotelli 67 €/vuosi Suosituin pakettimme, joka mahdollistaa jo useamman henkilön yrityksen kotisivujen ylläpidon tai suuremman kuvablogin mahtavan 5 Gt levytilan ansiosta.

Timantti-webhotelli 95 €/vuosi Suurille sivuille, kuten verkkokaupoille tai erittäin suurille kuvablogeille ja valokuvagallerioille.

Lue lisää webhotelleistamme!

Kirjoittaja

Jani / Shellit.org

Kirjoittaja on yksi Shellit.org:n perustajista ja toimitusjohtaja.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät kirjoitukset