Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Webhotellin siirtäminen Shellit.org:iin

19.2.2024

Tämän ohjeen avulla onnistut helposti siirtämään nykyisen webhotellisi toiselta palveluntarjoajalta meille tänne Shellit.org:iin.

1. Ensimmäisenä nykyiseltä palveluntarjoajalta tulisi hankki domainille eli verkkotunnukselle välittäjän vaihtoavain (fi-verkkotunnukset) ja siirtoavain (muut verkkotunnukset). Huomaathan, että fi-verkkotunnukselle oikea avain on välittäjän vaihtoavain, vaikka kyseisellä verkkotunnuksella on myös siirtoavain, mutta sitä ei käytetä fi-domainin tapauksessa.

2. Seuraavaksi voit tehdä tilauksen suoraan sivujemme kautta halutusta palvelusta. Tilauksen voi halutessaan tehdä myös asiakaspalvelun kautta sähköpostilla. Tilaus sujuu kuitenkin nopeasti suoraan sivujen kautta. Mikäli tilauksen maksaa heti tilauksen jälkeen, on palvelu yleensä käytössä muutamien minuuttien kuluessa maksun jälkeen. Saat sähköpostilla tiedon, kun palvelun on aktivoitu.

Huomaathan, että voit tehdä tilauksen ja toimittaa välittäjän vaihtoavaimen, vaikka sinulla olisi tällä hetkellä toimivat sivut. Emme muuta ohjauksia tai tee siirtoja tässä vaiheessa, eli vanha palvelu jatkaa toimintaansa täysin normaalisti, ellei vanha palveluntarjoaja sulje sitä jostakin syystä. Saat myöhemmin ohjeet siitä, miten palvelu ohjautuu meille.

3. Palvelu on nyt aktivoitu ja on aika aloittaa käyttöönotto. Mikäli verkkotunnuksella ei ole toimivia sivuja tai sähköposteja, voit hypätä suoraan kohtaan 4 tässä ohjeessa. Muuten jatka ohjeen seuraamista normaalisti. Seuraavaksi löydät alla olevista ohjeista tarkemmat ohjeet sähköpostin ja webhotellin käyttöönottamiseksi:

Sähköpostin käyttöönotto

Webhotellin käyttöönotto

Huomaathan, että mikäli olet tilannut siirrot meiltä tilauksen yhteydessä, olemme sinuun erikseen yhteydessä, kun olemme valmiit aloittamaan siirtotyöt.

4. Sivut ja sähköpostit ovat nyt valmiina uudessa palvelussa ja on aika tehdä ohjausmuutokset. Tähän asti verkkotunnus eli domain on ohjannut vanhalle palveluntarjoajalle. Verkkotunnukselle tulee vaihtaa uudet nimipalvelimet hallintamme kautta. Oletuksena verkkotunnukselle asetetaan vain ns1 – ns3.shellit.org-nimipalvelimet. Anycast-palvelua ei käytetä ellei siitä ole erikseen sovittu.

Nimipalvelimien vaihtaminen

Käytän omia nimipalvelimia, tässä ohje IP-osoitteisiin

5. Nimipalvelinmuutoksen jälkeen liikenne alkaa hitaasti ohjautumaan meille. Yleensä tähän menee aikaa muutasta minuutista jopa useaan tuntiin tai päivään. Kun liikenne ohjautuu meille, voit ottaa käyttöön SSL-suojauksen sivuillesi. Huomaathan, että liikenne voi ohjautua vanhaan palveluun ja uuteen sekaisin, kunnes kaikki on päivittynyt. Suoranaista katkoa ei tule, sillä sivujen kävijä saa sivut näkyviin joko vanhasta paikasta tai meiltä. Toki voi olla järkevää sulkea vanhan palveluntarjoajan sivut, mikäli kyse on esimerkiksi verkkokaupasta, sillä sivuston kopioinnin jälkeen mitkään tiedot eivät enää siirry vanhalta palveluntarjojalta meille.

SSL:n aktivointi WordPress-sivulla

SSL:n aktivointi muille kuin WordPress-sivuille

6. Kaikki on valmista ja voit nauttia uuden palvelun toimivuudesta ja huolettomuudesta.
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita