Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Sähköpostin käyttöönotto

26.6.2018

Sähköpostin käyttöönotto aloitetaan tekemällä tarvittavat ohjaukset ja sähköpostilaatikot hallintamme kautta. Kirjautumisen jälkeen hallinnan etusivulta valitaan kohta Sähköposti – > luo uusi sähköposti. Vaihtoehtoisesti voi käyttää myös valikkoa Hallitse palveluita -> Sähköposti -> valitaan domain ja Hae -> Luo uusi sähköposti.

Kuva 1. Valitaan Luo uusi sähköposti.

Tämän jälkeen valitaan hallittava domain-osoite, jolle sähköpostilaatikot halutaan tehdä.

Uudelleenohjaukset

Kohdasta uudelleenohjaukset voidaan tehdä ohjauksia toisiin sähköpostiosoitteisiin. Uudelleenohjaus ei ole postilaatikko, eikä osoitteella voi lähettää sähköpostia. Ohjaus on tarkoitettu tapaukseeen jossa esim. posti@domain.tld halutaan ohjata toiseen sähköpostilaatikkoon kuten oma@domain.tld. Uudelleenohjausta ei tule käyttää ohjaamaan postia domainilta toiselle esimerkiksi oma@domain.tld -> oma@gmail.com.

Kuva 2. Tässä kohdassa valitaan ohjattava osoite sekä kohdeosoite.

Sähköpostilaatikot

Sähköpostilaatikko on tarkoitettu postin vastaanottoon ja lähetykseen. Postilaatikkoa voi käyttää mm. webmaililla tai erillisillä postiohjelmilla tai älypuhelimella.

Tunnuksen voi valita itse kuten myös salasanan. Myöhemmässä vaiheessa tunnus on koko sähköpostilaatikko esim. nimi@domain.tld. Levytilan määrän voi valita vapaasti käytettävissä olevasta tilasta. Tässä kannattaa kuitenkin huomioda se, että vapaata tilaa jää myös mahdolliselle webhotellille.

Kuva 3. Tässä annetaan sähköpostilaatikon osoite, salasana, nimi ja levytila. Salasanassa ei saa olla ääkkösiä, jos postia käytetään webmaililla.

Sähköpostien lukeminen webmaililla

Sähköpostilaatikkoa voi käyttää usealla eri webmaililla sivujemme kautta. Kirjautuminen tapahtuu sähköpostiosoitteella sekä aiemmin annetulla salasanalla.

Webmail: https://www.shellit.org/posti
Tai https://posti.shellit.org

Sähköpostin käyttö älypuhelimella

Sähköposti voidaan lisätä myös käyttöön älypuhelimeen. Asetuksissa kannattaa olla hyvin tarkka, sillä sähköposti saadaan lisättyä helposti kaikkiin nykyaikaisiin älypuhelimiin, kunhan jokainen asetuskohta on oikein.

Lisää ohjeita löytyy sivuiltamme kohdasta Ohjeet -> Sähköposti puhelimella.

Sähköpostin käyttö erillaisilla sähköpostiohjelmilla

Sähköpostia voidaan käyttää myös monella eri sähköpostiohjelmalla tietokoneen kautta. Lisää ohjeita erillaisille ohjelmille löytyy kohdasta Ohjeet -> Sähköposti tietokoneella.
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita