Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Webhotellin käyttöönotto

2.7.2020

Tilauksesi on käsitelty ja palvelu on käyttövalmiina. Mutta mitä seuraavaksi? Käsittelemme tässä ohjeessa, kuinka saat webhotellisi käyttöön sekä täysin uuden verkkosivuston että muualta siirtämäsi sivuston tapauksissa.

Uusi webhotelli

Tässä ohjeessa tarkoitamme uudella webhotellilla palvelua, johon aiot rakentaa kokonaan uuden verkkosivuston. Tällöin käyttöönotto on erittäin helppoa, sillä kaikki on jo valmiiksi valmisteltuna sinua varten!

Käyttöönoton vaiheita on käytännössä vain kaksi:

  1. Jos haluat käyttää webhotellin sisältämää sähköpostipalvelua, voit aloittaa luomalla haluamasi sähköpostilaatikot ja -ohjaukset Sähköpostin käyttöönotto -ohjeen avulla.
  2. Sivustosi asentaminen webhotelliin: voit joko siirtää luomasi verkkosivuston FTP:n kautta palvelimelle tai asentaa hallintamme kautta kokonaan uuden WordPress-asennuksen parilla klikkauksella, jolloin pääset rakentamaan sivustoasi puhtaalta pöydältä. Jos päätät siirtää sivustosi FTP:n kautta, löydät tunnukset tätä varten hallintapaneelista kohdasta Tunnukset.

Näiden toimien jälkeen sekä sähköposti että verkkosivustosi ovat valmiita käyttöön!

Siirtyvä webhotelli

Siirtyessäsi meille toiselta palveluntarjoajalta, käyttöönotto voi edellyttää muutamia lisävaiheita. Hyvällä ennakkosuunnittelulla näistäkin selviää kuitenkin ongelmitta.

Jos sinulla on vanhalla palveluntarjoajallasi käytössä tärkeitä sähköpostiosoitteita tai verkkosivusto, johon ei saisi tulla käyttökatkoksia, on erityisesti kiinnitettävä huomiota etukäteissuunnitteluun.

Vaihtoehtoisesti voit tilata koko siirron meiltä myös palveluna. Ota tällöin yhteyttä asiakaspalveluumme, niin kerromme lisää!

Siirto jakautuu kolmeen vaiheeseen: sähköpostien, verkkosivuston sekä domainin siirtoon.

1. Sähköpostin siirto

Ensimmäiseksi kannattaa tuoda sähköpostilaatikot ja -ohjaukset vanhasta palvelustasi. Voit luoda käytössä olevat laatikot sekä ohjaukset palveluumme ohjeen Sähköpostin käyttöönotto avulla.

Huomaathan, että vanhan palveluntarjoasi palvelimelle tallennetut sähköpostiviestit eivät siirry meille automaattisesti. Mikäli haluat kuitenkin säilyttää nämä, voit itse siirtää ne IMAP-yhteyden avulla lisäämällä sähköpostiohjelmaasi sekä vanhalla palveluntarjoallasi sijaitsevan postilaatikon että meidän palveluumme luomasi postilaatikon ja kopioimalla viestit laatikosta toiseen. Vaihtoehtoisesti voit tilata siirron meiltä palveluna ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kun sähköpostipalvelut ovat valmiina uudessa palvelussa, on aika laittaa verkkosivustosi kuntoon.

2. Verkkosivuston siirto

Voit siirtää verkkosivustosi meille joko FTP:n kautta tai asentaa hallintamme kautta uuden WordPress-asennuksen. WordPress-asennuksen tapauksessa voit siirtää sisällön vanhalta sivustoltasi esimerkiksi All-in-one WP Migration -lisäosalla. FTP-tunnukset löydät tarvittaessa hallintapaneelista kohdasta Tunnukset.

Myös sivuston siirto on saatavissa palveluna ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voit varmistaa siirtämäsi verkkosivuston toiminnan ennen verkkotunnuksen ohjaamista palveluumme ohjeen Sivuston testaus ennen domainin siirtoa avulla.

Mikäli sivustosi toimii kuten pitääkin ja sähköpostit ovat kunnossa, voidaan siirtyä viimeiseen vaiheeseen eli domainin ohjaamiseen uuteen webhotelliisi. 

3. Domainin ohjaus uuteen webhotelliisi

Jotta sivustosi kävijät sekä sähköpostisi päätyisivät meiltä hankkimaamme webhotelliisi, täytyy lopuksi vielä domainisi eli verkkotunnuksesi ohjata uuteen palveluusi. Emme tee tätä oletuksena valmiiksi, sillä tällöin vanha palvelusi lakkaisi toimimasta välittömästi, mistä aiheutuisi käyttökatkoksia, mikäli kaikkea sisältöä ei olisi vielä tuotu palvelimillemme.

Saat ohjattua domainisi palveluumme helposti vaihtamalla vain sen nimipalvelimet osoittamaan meille. Tästä voit lukea tarkemmin ohjeesta Domainin ohjaaminen. Huomaathan, että ohjauksen päivittymisessä internetin joka nurkkaukseen voi  kestää useita tunteja ja tällöin osa sähköposteista ja sivustosi kävijöistä saattaa yhä päätyä vanhalle palveluntarjoajallesi.
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita