Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


SSL:n aktivointi WordPress-sivulle

24.4.2018

Kuinka aktivoin maksuttoman SSL-salauksen?

1. Valitse hallinnan etusivulta kohta Aktivoi SSL-salaus

2. Valitse listasta hallittava domain klikkamalla Jatka-nappia.

3. Valitse kaikki alidomainit, joille suojaus aktivoidaan. Mikäli haluat hakea SSL:n monelle eri alidomainille, voit valita kaikki kerralla, tai hakea vain joillekkin osoitteille SSL:n. Jos alidomaineja tehdään myöhemmin lisää, voidaan niille hakea jälkikäteen oma SSL-sertifikaatti myös yksitellen.

Hetken kuluttua aktivoinnista voit testata salauksen toimintaa menemällä sivulle https://-alulla eli esimerkiksi https://www.shellit.org. Osoitteessa toki käytetään omaa domainia, jolle suojaus juuri aktivoitiin. Selaimesta riippuen vahvistus SSL:lle näyttää hieman erilaiselta. Esimerkiksi Chromessa osoiteriville ilmestyy vihreä lukko, kun kaikki on kunnossa.

SSL:n pakotus WordPress-sivustolle

Löydät video-ohjeen aiheesta täältä: VIDEO | SSL:n aktivointi WordPress-sivulle

Oletuksena SSL ei ole aktivoituna WordPressissä vaan aktivointi pitää tehdä erikseen esimerkiksi aktivointia helpottavan lisäosan avulla.

Suosittelemme asentamaan Really Simple SSL -lisäosan ja aktivoimaan SSL:n sen avulla. Lisäosa korjaa sivustolta automaattisesti löytyvät SSL:n käyttöönoton estävät virheet, joiden korjaaminen muuten saattaisi olla hyvin työlästä.

Tarvittaessa WordPressin asetuksista muutetaan myös sivuston osoite kuntoon seuraavan ohjeen mukaisesti: https://www.shellit.org/kb/wordpress-osoitteen-korjaaminen

Joissakin tapauksissa tämäkään ei riitä vaan sivustolla on edelleen mixed content -virhe. Tällöin suosittelemme olemaan yhteydessä sivuston kehittäjään, koska korjaaminen voi olla normaalia haastavampaa.

Tarjoamme myös SSL:n aktivoinnin palveluna hinnastomme mukaisesti. Palvelun voi tilata asiakaspalvelun kautta: https://www.shellit.org/
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita