Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Vastaus ei ole kelvollista JSONia

27.1.2024

Uusissa WordPress-versioissa saattaa tulla vastaan virheilmoitus sivuja tallentaessa ”Vastaus ei ole kelvollista JSONia”.

Tämä johtuu puutteellisesta .htaccess-tiedostosta, joka WordPress ei välttämättä osaa luoda oikein, mikäli WordPressin asetukset eivät tue .htaccess-tiedoston tarvetta.

Korjaus:

Osa 1:
Muuta WordPressin osoiterakenne vaatimaan .htaccess-tiedostoa. Tämä tapahtuu kohdasta Asetukset – Osoiterakenne.

Valitse käyttöön jokin muu kuin oletusosoiterakenne. Esimerkiksi artikkelin nimi on hyvä valinta.

Tallenna asetukset. Tämän jälkeen olisi hyvä selata sivuja ja odottaa generoituuko .htaccess-tiedosto oikein, jolloin ongelma poistuu.

Mikäli ongelma jatkuu edelleen, pitää .htacess-tiedosto lisätä palvelimelle manuaalisesti. Yleensä WordPressin pitäisi osata generoida tämä tiedosto automaattisesti, mutta joskus vastaan voi tulla ongelmatilanne ja tiedosto ei generoidu oikein.

Osa 2:
Kirjaudu FTP-palvelimelle ja lisää .htaccess-tiedosto palvelimelle.
Kirjautuminen WebFTP:llä: https://www.shellit.org/kb/kirjautuminen-webftplla/
Kirjautuminen FileZillalla: https://www.shellit.org/kb/sivujen-siirto-kayttaen-filezillaa/

Lisää palvelimelle tiedosto nimellä .htaccess. Tiedoston alussa on piste ja tiedostolla ei ole tiedostutunnistetta. Eli, mikäli tallennus tehdään esimerkiksi Muistiolla Windowsissa, tulee tallennustyypiksi valita kaikki tiedostomuodot. Muuten Muistio lisää perään tarkenteen .txt, joka on virheellinen. Helpointa tiedosto on lisätä suoraan WebFTP:n kautta. Tiedoston voi lisätä myös halumasi FTP-ohjelman kautta, jota käytät muuten tiedostojen muokkaukseen.

Tässä tarkempi ohje WebFTP:llä tiedoston luontiin: https://www.shellit.org/kb/wordpress-ja-not-found/

.htaccess-tiedoston sisältö:

# BEGIN WordPress RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] # END WordPress
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita