Shellit.org Blogi

Shellit.org:n kuulumisia

Tuotemuutoksia 2015

18.12.2014 

Uusi vuosi tuo mukanaan uusia tuotteita sekä päivityksiä vanhoihin. Uutuutena tuomme myyntiin SSD-levyillä varustetut virtuaalipalvelimet ja webhotelli Tehot. Päivitämme lisäksi webhotellien ominaisuuksia vastaamaan paremmin nykypäivän vaatimuksia.

SSD-virtuaalipalvelimet ja SSD-Teho

Tuomme heti tammikuussa saataville virtuaalipalvelimiin mahdollisuuden valita SSD-levyt tallennusmediaksi. SSD:t tarjoavat erityisesti raskaille, useista tiedostoista koostuville tai paljon tietokantaa käyttäville sivustoille merkittävän suorituskykyparannuksen. SSD-levyjen kirjoitus- ja lukunopeudet ovat selvästi perinteisiä kiintolevyjä korkeampia ja niiden hakuajat ovat vain murto-osia vanhan teknologian vastaavista. Hakuaikojen merkitys korostuu, kun sivulataus aiheuttaa useiden tiedostojen lukemisen.

SSD-virtuaalipalvelimien ennakkotilaus alkaa välittömästi ja toimitukset aloitetaan heti tammikuussa 2015 viikolla 1. Ennakkotilaajille tarjoamme 50 % alennuksen palvelun ensimmäisestä laskusta, kun tilauksen yhteydessä annetaan alennuskoodi SSD. Etu on käytettävissä 4.1.2015 asti.

SSD-virtuaalipalvelimien hinnoittelu 3 kk laskutuskaudella:

 • VPS1 SSD: 21 e/kk
 • VPS2 SSD: 30 e/kk
 • VPS3 SSD: 51 e/kk
 • VPS4 SSD: 68 e/kk

SSD-virtuaalipalvelimien ominaisuudet ovat samat kuin perinteiseissä virtuaalipalvelimissa ja erona on ainoastaan SSD-levyjen käyttö.

Tilaa omasi tästä! – Muista alennuskoodi SSD

Teho SSD

 • Teho Vakio SSD:  28 e/kk
 • Teho Ultra SSD: 59 e/kk
 • Teho Hyper SSD: 76 e/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24 %.

Webhotellit

Kuluneen vuoden aikana olemme kehittäneet webhotellien tekniikkaa toimivammaksi ja ottaneet käyttöön mm. tehokkaamman keinon suorittaa PHP-koodia. Muutoksen ansiosta webhotellien suorituskyky kasvoi ja erityisesti toimivuus ruuhkatilanteissa koheni merkittävästi.

PHP:n uusi suoritustapa mahdollistaa suorituskyvyn kasvattamisen yksittäisen webhotellin osalta nostamalla PHP-prosessien lukumäärää.  Suurempi prosessimäärä on tarpeen, jos sivustolla on paljon yhtäaikaisia käyttäjiä. Tämän ansiosta tuommekin kalliimpiin webhotelleihin tarjolle aiempaa suuremman määrän PHP-prosesseja vakiona ja lisäksi nostamme edullisimman Hopea-webhotellimme prosessimäärän kahteen. Lisäksi kasvatamme kaikkien webhotellipakettien kuukausittaista liikennemäärää, jotta webhotellimme olisivat jatkossakin kilpailukykyinen vaihtoehto.

Olemme aina pyrkineet tarjoamaan tuotteita, jotka olisivat käyttäjillensä edullisia, mutta tarjoaisivat samalla korkeatasoisia ominaisuuksia ja hyvää suorituskykyä. Oman arviomme perusteella olemme toistaiseksi onnistuneemme tässä hyvin ja webhotellimme kuuluvatkin yhä Suomen edullisimpien joukkoon, vaikka niiden ominaisuudet ovatkin vuosien kuluessa kehittyneet. Yleisen kustannustason noustessa mekin olemme kuitenkin pakotettuja suorittamaan hinnoittelumuutoksia. Ensi vuodesta alkaen webhotellipakettien hintoja joudutaan tarkistamaan ja korottamaan muutamilla euroilla. Uskomme kuitenkin, että toteuttamamme ja erityisesti suunnittelemamme kehitystoimet perustelevat ainakin osan hinnan korotuksesta.

Ensi vuonna aiomme edelleen kehittää palveluidemme toimivuutta ja suorituskykyä. Heti alkuvuodesta uudistamme tietokantapalveluitamme, minkä yhteydessä tietokantapalvelimiin asennetaan tavallisten levyjen lisäksi SSD-levyjä toimimaan välimuisteina. Muutoksen tarkoituksena on nopeuttaa tietokantakyselyiden suorittamista entisestään, sillä SSD-levyt auttavat erityisesti hakuaikojen pienentämisessä tilanteissa, joissa data ei ole jo valmiiksi välimuistissa.

Alla eri webhotellipaketeissa tapahtuvat muutokset vielä kootusti:

Hopea-webhotelli

 • PHP-prosesseja 1 kpl -> 2 kpl
 • Liikenneraja 10 Gt/kk -> 20 Gt/kk

Uusi hinta 44 e/vuosi

Kulta-webhotelli

 • PHP-prosesseja 1 kpl -> 4 kpl
 • Liikenneraja 20 Gt/kk -> 50 Gt/kk
 • Levytilan päivitys 2 Gt -> 5 Gt

Uusi hinta 57 e/vuosi

Timantti-webhotelli

 • PHP-prosesseja 1 kpl -> 7 kpl
 • Liikenneraja 50 Gt/kk -> 100 Gt/kk
 • Levytila 5 Gt -> 10 Gt

Uusi hinta 85 e/vuosi


Kirjoittaja

Jani / Shellit.org

Kirjoittaja on yksi Shellit.org:n perustajista ja toimitusjohtaja.
3 vastausta kirjoitukseen “Tuotemuutoksia 2015

 1.   Esko kirjoittaa:

  Eikös nää liikennöintirajat ole hieman 90-lukulainen keksintö? 😉

  Vastaa

  •   Kalle / Shellit.org kirjoittaa:

   Moi Esko!

   Liikennöintirajat ovat kieltämättä osittain turhia rajoituksia, sillä valtaosa asiakkaistamme ei koskaan saavuta tai ylitä niitä, olipa kyseessä mikä webhotellipaketti tahansa. Rajojen avulla voimme kuitenkin varmistaa kuitenkin sen, että saamme pidettyä hintamme niin kilpailukykyisinä kuin mahdollista.

   Mikäli rajoja ei olisi, se todennäköisesti houkuttelisi webhotellien käyttäjiksi erityisesti raskaita sivustoja ja palveluita, jotka saattavat hidastaa myös kaikkien muiden käyttäjien sivustojen toimintaa. Rajojen, vaikkakin varsin korkeiden sellaisten, pääasiallisena tarkoituksena on varmistaa kaikille käyttäjillemme sujuva ja kilpailukykyinen webhotellipalvelu. 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät kirjoitukset