Tekniikka

Tietoa raudasta palveluiden takana

Palvelinlaitteistona käytämme vain palvelimiksi suunniteltuja laitteita, joista meillä on hyviä kokemuksia. Uusimmat ja suurimmassa rasituksessa olevat palvelimemme ovat erittäin energiatehokkaita yhdistettynä tuulisähköön.
Voimme ylpeänä esitellä järjestelmiämme asiakkaillemme, sillä niiden kehitykseen on panostettu huomattava määrä resursseja jonka lopputuloksena on nyt upeasti toimiva infrastruktuurimme. Palvelinsalimme sijaitsee Suomessa, johon järjestelmävastaavillamme on ympärivuorokautinen pääsy ratkomaan ongelmia.

Tärkeitä asioita

 • Palveluiden toimintaa valvotaan 24 tuntia vuorokaudessa
 • Valvonnassa käytämme omia sekä ulkopuolisen tarjoamia palveluita
 • Tärkeimmät palvelut on kahdennettu laiterikon varalta
 • Suurin osa palveluistamme on toteutettu Linux-käyttöjärjestelmällä
 • Kaikkiin palveluihimme sisältyy varmuuskopiointi
 • Käytössämme on aina varalle muutamia palvelimia, jotka on varattu vain tilanteisiin, joissa jokin palvelin hajoaa yllättäen
 • Kiintolevyrikotkaan eivät haittaa menoa, pystymme vaihtamaan suurimman osan levyistä ilman käyttökatkoja

Kuvia

  sali Palvelinsali sijaitsee kallion sisällä

  sali Käytämme taustapalvelimina pienikokoisia, vähävirtaisia, mutta tehokkaita 32 GB muistilla ja tehokkaalla Xeon suorittimella varustettuja palvelimia.

  sali

  sali

Webhotellien tekniikkaa

Käytämme webhotelleissamme nykyaikaista ja tehokasta usean taustapalvelimen ratkaisua toimivuuden takaamiseksi. Itse rakentamamme palvelinjärjestelmä sekä hallintapaneeli mahdollistavat sivustojen katkottoman toiminnan, ja helppokäyttöisyyden.

Hallintapaneelin ja palvelinjärjestelmien suunnittelussa on otettu huomioon kuormantasaus, palveluiden hajauttaminen sekä palveluiden kahdennus. Kuormantasauksella huolehdimme siitä, että sivustosi toiminta ei häiriinny rasituksessa, vaan rasituksesta johtunut kuorma jaetaan usealle taustapalvelimelle.

Kuormantasauksen toiminta

 • Asiakas keskustelee kuormantasaajamme kanssa, jolloin kuormantasaaja päättää mille taustapalvelimelle asiakkaan liikenne ohjataan.
 • Jos kuormantasaaja huomaa, että jokin taustapalvelin on kaatunut, asiakas ohjataan toimivalle palvelimelle. Asiakas ei huomaa katkoa, vaikka taustapalvelin kaatuisi kun asiakas käyttää sivuja. Kuormantasaaja huolehtii nimensä mukaisesti kuorman jakamisesta ja siitä, että asiakkaita ei ohjata toimimattomalle palvelimelle
 • Taustapalvelimia on useita, joten ruuhkatkaan eivät haittaa toimivuutta. Palvelimien tilaa tarkkaillaan jatkuvasti ja kourmittunut tai kaatunut palvelin poistetaan välittömästi kuormantasaajalta, jotta sinne ei ohjata enää liikennettä virheen ilmaannuttua.
 • Kuormantasauksen vuoksi asiakas ei huomaa katkoja palvelussa, vaikka osa palvelimista kaatuisi. Perinteisessä webhotellissa taas kaikki palvelut kaatuvat kun jokin palvelin kaatuu.

Normaali webhotelli


Mikäli jokin www-palvelin kaatuu, kaatuvat myös kaikki palvelimelle olevat sivustot.

Shellit.org Kuormantasattu webhotelli

Vaikka jokin www-palvelin kaatuisi, ei asiakas näe muutoksia palvelussa, sillä kuormantasaajat huolehtivat liikenteen ohjauksen toimiville palvelimille.

Yleistä verkostamme

Verkkoyhteytemme on varmistettu usean suomalaisen suuren operaattorin verkkoon, kuten Sonera, Elisa ja DNA. Tarkkailemme jatkuvasti verkkomme tilaa, jotta pystymme puuttumaan mahdollisiin väärinkäytöksiin nopeasti.

Verkkomme tukee IPv4- sekä IPv6-tekniikkaa. Suurin osa liikennöinnistä tapahtuu kuitenkin vielä perintisen IPv4:n kautta. IPv6 on uusi moderni tekniikkaa, johon kaikki liikennöinti on siirtymässä edeltävän verkkotekniikan vanhentumisen myötä.

Verkkomme on rakennettu laadukkaiden Juniperin kytkimien ja reitittimien varaan, joiden liikennöintinopeus jokaisessa portissa on 1000 Mbps tai 10 Gbps. Näin pystymme takaamaan ruuhkattomat yhteydet palvelimien välillä.