Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Sähköpostin salasanan vaihto

2.5.2018

Sähköpostin salasanan vaihto, kun salasana on tiedossa

Sähköpostin salasana vaihdetaan sähköpostihallinnan kautta osoitteessa https://www.shellit.org/hallinta/posti

Salasanan vaihto onnistuu, mikäli tiedossa on nykyinen sähköpostiosoite ja sen salasana. Sähköpostin käyttäjät voivat itse vaihtaa salasanansa uuteen tämän kohdan ohjeen mukaisesti.

Sähköpostin salasanan vaihto, kun salasana on unohtunut

Mikäli sähköpostin salasana ei ole tiedossa, tehdään vaihto pääkäyttäjänä hallintamme kautta kohdasta hallitse palveluita – sähköposti – muokkaa. Tämä muokkaus onnistuu vain pääkäyttäjältä, eikä itse sähköpostin loppukäyttäjältä.

Hallintamme löytyy osoitteesta: https://www.shellit.org/hallinta

Kirjautuminen hallintaan tapahtuu asiakasnumerolla, joka on toimitettu sähköpostitse tilausvahvistuksen yhteydessä. Tarvittaessa salasanan voi vaihtaa ja asiakasnumeron tilata uudelleen hallinnan kirjautumissivulta kohdasta Salasanan unohtunut.

Tarkempi ohje

  1. Kirjaudu hallintaamme
  2. Valitse Sähköposti-otsikon alta kohta 1. ”Vaihda sähköpostin salasana”
  3. Valitse listasta oikea domain, jonka sähköpostilaatikon salasana halutaan vaihtaa. Domainin tunnistaa sähköpostiosoitteen lopusta info@jotakin.tld. Tästä osoitteesta domain on jotakin.tld. Valitse tämän jälkeen Jatka.
  4. Kohdasta Sähköpostilaatikot valitse oikea sähköpostiosoite ja valitse Muokkaa.
  5. Anna uusi salasana kohtiin 1. ja 2. Eli uusi salasana ja Uusi salasana (uudelleen). Salasanassa pitäisi olla vähintään 8 merkkiä, mutta mieluummin enemmän. Salasanassa ei saa käyttää ääkkösiä, koska ne eivät toimi webmailin kanssa. Lopuksi valitse kohta 3. eli Tallenna. Nyt salasana on vaihdettu ja voit kirjautua käyttämällä uutta salasanaa.Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita