Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Roskapostin suodatus

24.4.2018

Yleistä suodatuksesta

Sähköpostipalveluumme kuuluu oletuksena perustason roskapostisuodatus. Suodatus on kaikille sähköpostikäyttäjille yhteinen, eikä suodatukseen pysty tekemään käyttäjäkohtaisia muokkauksia. Suojausta ylläpidetään aktiivisesti, jotta suodatusteho olisi paras mahdollinen ilman lisämaksullisia roskapostisuodatuksia. Roskapostien suuren määrän sekä kehittyneiden viestien vuoksi joskus roskapostiin saattaa myös mennä oikeita posteja. Helpoin tapa korjata nämä ongelmat on ottaa yhteyttä postin lähettäjään ja pyytää häntä olemaan yhteydessä postipalvelunsa ylläpitoon ongelmien korjaamiseksi itse postijärjestelmästä tai lähettäjän viestistä.

Miksi lähettämäni posti ei mene perille tai se menee roskapostiin?

Välitämme kaikki kauttamme lähetetyt postit eteenpäin oikealle postipalvelimelle. Emme pysty vaikuttamaan viestin perillemenoon lähetyksen jälkeen, vaan vastaanottaminen sekä roskapostiluokitus on täysin vastapuolen hallinnassa. Mikäli viesti menee jatkuvasti roskapostiin, voit olla yhteydessä vastaanottajaan ja pyytää häneltä selvitystä viestin roskapostiin joutumisen syistä. Roskapostitiedot on yleensä saatavissa viestin lähdekoodista, johon perehdytään tässä ohjeessa myöhemmin kohdassa roskapostiluokituksen selvittäminen. Näistä lähdekoodin tiedoista saatavalla informaatiolla on mahdollista muokata lähettyä viestiä paremmaksi. Usein esimerkiksi verkkosivuston valmiissa lomakkeessa on teknisiä virheitä, jonka vuoksi vastaanottaja luokittelee viestin automaattisesti roskapostiksi. Tämän ongelman saa korjattua ainoastaan korjaamalla sivuston lomakkeen lähettämään teknisesti oikeanmuotoisia sähköposteja. Viestin lähdekoodista saatavat tiedot kannattaa ohjata sivuston kehittäjälle tai oman yrityksen tukipalveluun, joka voi korjata viesteissä olevia virheitä. Meiltä on saatavilla neuvontaa roskapostiasioissa normaalin työhinnastomme mukaisesti. Roskapostiongelmien selvitys ei kuulu normaaliin tukipalveluumme.

Miksi meille saapuva tietyn lähettäjän posti menee aina roskapostiin?

Luokittelemme postia yleisesti käytettyjen tekniikoiden avulla roskapostiksi. Valitettavasti kaikkia viestejä ei pystytä tunnistamaan täysin luotettavasti ja välillä väärä posti saa roskapostin leiman. Usein syynä leimautumiseen on kuitenkin jokin viestissä oleva tekninen virhe, joka lähettäjän pitää korjata. Viestistä kannattaa ottaa näkyville lähdekoodi, josta on saatavilla tieto roskapostiluokituksesta. Lisätietoja tästä saat ohjeen kohdasta roskapostiluokituksen selvittäminen. Poikkeuksetta näissä saman lähettäjän viesteissä on jokin tekninen virhe, jonka vuoksi viesti luokitellaan roskapostiksi. Kun virhe on korjattu lähettäjän päässä, ongelmat loppuvat ja postit pääsevät perille. Virhetiedot toimitetaan lähettäjän tekniseen tukeen, jotta he pystyvät korjaamaan ongelmat sähköpostipalvelustaan. Emme pysty vaikuttamaan meille tulevaan postiin sallimalla teknisesti virheellisiä viestejä toimitettavaksi perille, koska tällöin myös roskapostit toimitettaisiin perille, mitä kukaan ei halua.

Roskapostiluokituksen selvittäminen virheenkorjausta varten

Yleensä roskapostisuodatukset tallentavat viestin lähdekoodiin tiedon suodatuksen syistä ja siitä, miksi viesti joutuu roskapostiksi. Viestin lähdekoodin avaaminen riippuu käytettävästä postiohjelmasta. Neuvomme tässä lähdekoodin avaamisen webmailimme kautta. Viesti avataan webmailissamme ja lähdekoodi on saatavissa viestin yläreunan oikeassa alanurkassa olevan pienen kolmion takaa. Lähdekoodissa on mm. seuraavaa: X-Spam-Status: Yes, score=7.052 tagged_above=-999 required=3.9 tests=[ADVANCE_FEE_2_NEW_MONEY=0.001, BAYES_50=0.8, HTML_MESSAGE=0.001, LOTS_OF_MONEY=0.001, MIME_HTML_ONLY=0.723, RDNS_NONE=3, SPF_SOFTFAIL=0.665, URIBL_ABUSE_SURBL=1.25, URIBL_BLOCKED=0.001, URIBL_PH_SURBL=0.61] autolearn=no Toimita nämä tiedot vastapuolen tukipalveluun, jotta he voivat selvittää ja korjata viestin virheet. Nämä tiedot eivät kerro normaalille käyttäjälle mitään, jonka vuoksi tiedot pitää toimittaa viestin lähettäjän tekniselle tuelle, joka voi hoitaa asian kuntoon ja neuvoa lähettäjää jatkossa lähettämään viestejä oikealla tavalla.

Miksi sähköpostiohjelmani näyttää paljon saapunutta roskapostia?

Sähköpostiohjelmat osaavat lähes poikkeuksetta käsitellä roskapostia oikein ja siirtävät roskapostin spam-kansioon, josta sitä ei näytetä saapuneet-kansiossa. Kuitenkin esimerkiksi Applen ohjelmistoissa on ongelma, jonka vuoksi joissakin tilanteissa spam-kansion viestit näytetään suoraan saapuneet kansiossa. Emme tarjoa tukipalveluita erillisille sähköpostiohjelmistoille, vaan ongelmat sähköpostiohjelmien kanssa pitää selvittää itse hakukoneiden tai yrityksen tukipalvelun kautta. Tukipalvelumme kattaa vain omaan palveluumme liittyvät asiat, eikä kolmansien osapuolien sovelluksia (kuten erillisiä sähköpostiohjelmistoja ja niiden käyttöä) tai asetuksia. Sähköpostipalvelumme suodattaa roskapostit spam-kansioon yleisen käytännön mukaisesti, mutta mikäli ohjelmisto kuitenkin näyttää myös suodatetut viestit saapuneet-kansiossa, on kyseessä virhe käytetyssä ohjelmistossa. Mikäli sähköpostiohjelman virheellinen toiminta haittaa päivittäistä käyttöä, suosittelemme käyttämään toista ohjelmistoa tai webmailiamme, joka ei näytä spam-kansion viestejä virheellisesti saapuneet-kansiossa.

Edistynyt roskapostin suodatus

Tarjoamme myös edistyneemmän Halon roskapostisuodatuksen lisäpalveluna. Halon sisältyy Timantti- tai WP-webhotelli paketteihin. Muussa tapauksessa suodatuksen voi tilata hallintapaneelissamme edulliseen 5 €/kk hintaan domainia kohden. Voit tehdä tilauksen itse täältä » tai olla asiasta yhteydessä asiakaspalveluumme: AsiakaspalveluOliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita