Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


PHP-version päivitys

18.10.2018

Käytössä olevan PHP-version voi päivittää tilauksen tiedoista. Valinta on webhotellikohtainen ja se vaikuttaa kaikkiin samassa webhotelleissa oleviin sivustoihin.

1. Valitse hallinnan etusivulta Tilaukset-kohdasta Vaihda PHP-versio.

2. Valitse oikea webhotelli

3. Siirry aukeavalta sivulta sivuston alaosaan kohtaan Vaihda asetuksia.

Voit valita  pudotusvalikosta halutun PHP-version ja tämän jälkeen klikata Päivitä-nappia ottaaksesi kyseisen PHP-version käyttöön. Huomaathan, että päivitys ei tapahtu heti, vaan siihen saattaa kulua aikaa jopa tunti.

Mitä tehdä, jos sivustoni ei toimi päivityksen jälkeen?

Sivut voivat lakata toimimasta PHP-päivityksen jälkeen, mikäli sivuilla käytetty PHP-koodi ei tue valittua PHP-versiota. Esimerkiksi hyvin vanhat sivut, joiden julkaisujärjestelmää ei ole päivitetty vuosiin, voivat lakata toimista, jos PHP päivitetään vanhasta PHP 5.6 -versiosta PHP 7 -sarjaan.

Mikäli sivut eivät enää toimi, etkä osaa itse korjata mahdollisia virheitä, palauta PHP-versio takaisin 5.6:een samasta pudotusvalikosta, josta valitsit uuden version. Tämän jälkeen sivut alkavat taas toimia normaalisti versiopäivityksen mentyä läpi. Tämän jälkeen ota yhteyttä sivustosi tekijään, jotta sivusto saadaan tukemaan uutta versiota. Erityisesti tämä on tärkeää, mikäli käytössä on PHP 5.6, sillä tämä versio tulee poistumaan käytöstä jossain kohdassa, eikä siihen esimerkiksi ole saatavilla tietoturvapäivityksiä 31.12.2018 jälkeen valmistajan tuen päättymisen myötä.

Tietoturvan sekä suorituskyvyn vuoksi olisi aina paras käyttää uusinta tarjolla olevaa PHP-versiota.
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita