Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Jälleenmyyntiwebhotellin käyttäminen

20.6.2018

Jälleenmyyntiwebhotellin avulla voidaan luoda ja poistaa itse webhotelleja loppuasiakkaalle.

Näkymä webhotellien hallintasivulle:

Jälleenmyyjällä on käytössään tietty määrä resursseja, jotka voidaan jakaa halutusti asiakkaiden webhotelleihin. Huom! Resursseja ei pysty vähentämään jälkikäteen, ainoastaan lisäämään. Varatut resurssit palautuvat käyttöön, kun webhotelli poistetaan.

Uuden webhotellin luonti

Uuden webhotellin luonti aloitetaan tekemällä tilaus halutusta domainista. Palveluun voi liittää uuden domainin tai siirtää nykyisen domainin. Tästä tehdään erikseen tilaus kohdasta Omat tiedot – Tilaa tuote – Domain. Tilauksen käsittelyn jälkeen domain ilmestyy webhotellilistaukseen.

  1. Valitse domain
  2. Valitse levytila, vähintään 500 Mt korkeintaan kaikki vapaa tila
  3. Valitse tietokantojen määrä, vähintään 1 korkeintaan kaikki vapaat tietokannat
  4. Klikkaa Luo uusi hotelli -nappia
  5. Odota hetki ja webhotelli on valmis käytettäväksi

Luonnin jälkeen webhotelli ilmestyy sivun alaosassa olevaan listaan, jonka kautta resursseja voi lisätä antamalla uuden resurssimäärän ja klikkaamalla Muokkaa. Webhotellin poisto tapahtuu kohdasta Poista. Poistoa ei voida perua.

Webhotellin tunnukset

Webhotellin tunnukset ja palvelinosoitteet ovat saatavissa hallinnan etusivulta kohdasta Tunnukset juuri loudun tilauksen tilausnumerolla. Palvelimelle voidaan yhdistää perinteisellä SFTP/FTP-yhteydellä tai SSH-yhteydellä. SSH-yhteyden kautta voi käytää mm. Gittiä sekä WP-CLI:tä ja monia muita komentoja.

Tietokantojen käyttöönotto

Tietokannat varataan tilaukselle, mutta niitä ei luoda automaattisesti. Tämän vuoksi Tunnukset-napin takaa löytyvästä phpMyAdminista ei löydä näitä tietokantoja ennen kuin ne on otettu käyttöön erikseen.

Uusi tietokanta otetaan käyttöön etusivulta tilauksen kohdalta Avaa tiedot -nappia klikkaamalla. Aukeavalta sivulta löytyy kohta Tietokantahallinta, josta näkee nykyiset tietokannat, niiden nimet, palvelinosoitteen sekä voi luoda uusia tietokantoja käyttöön. Tämän jälkeen kun tietokanta on luotu käyttöön se on näkyvissä myös phpMyAdminissa ja tietokantaa voidaan käyttää mm. sivuston asennukseen.

WordPressin asennus automaattisesti

WordPressin kuten muut julkaisujärjestelmät voi asentaa manuaalisesti käyttöön palvelussamme. Lisäksi palvelussamme on mahdollisuus asentaa WordPress automaattisesti käyttöön nappia klikkaamalla. Asennus tapahtuu kohdasta Hallitse palveluita – Asenna WordPress. Automaattiasennus luo oman tietokannan, joka on hallittavaissa phpMyAdminin kautta normaalisti, mutta tunnukset ovat saatavissa vain WordPress-asennuksesta, eikä tunnuksia voida vaihtaa hallintamme kautta uusiin.

Salasanojen vaihto

FTP- sekä tietokantasalanan voi vaihtaa hallintamme kautta uuteen klikkaamalla Avaa tiedot -nappia ja valisemalla FTP-tunnus/MySQL-salasana -kohdan. Salasana pitää muistaa päivittää myös sivuston asetuksiin, mikäli sivusto käyttää tietokantaa.

Sähköpostipalvelut

Suosittelemme jälleenmyyntiwebhotellin kanssa käyttöön Office 365 -palvelua, koska tällöin käyttöön saadaan yritystason sähköpostipalvelut.

Palveluun kuuluu oletuksena 5 x 500 Mt peruspostipalvelun postilaatikot. Mikäli laatikkomäärää halutaan kasvattaa olethan yhteydessä asiakaspalveluun. Tällöin lohkomme jälleenmyyntiwebhotellista tietyn määrän tilaa sähköpostille, jolloin sähköpostien määrä- ja kokorajoitus poistetaan.

Muualla olevan domainin ohjaus palveluun

Jokainen domain pitää siirtää oletuksena meille, jos se halutaan liittää jälleenmyyntipalveluun. Mikäli domainia ei kuitenkaan voida mitenkään siirtää meille, olethan yhteydessä asiakaspalveluun niin katsotaan poikkeustilanne erikseen.

Useamman domainin ohjaus webhotelliin

Oletuksena webhotelliin ohjataan automaattisesti vain yksi domain. Mikään ei kuitenkaan estä ohjaamasta samaan webhotelliin jälkikäteen useampaa rinnakkaisdomainia. Ohjaus tehdään kohdasta Hallitse palveluita – Alidomainit. Ohjaukseen löytyy erillinen ohje ohjeistuksestamme tai sitten asetuksia tehdessä voi ottaa mallia nykyisestä domainista ja kopioda sen asetukset uudelle ohjattavalle domainille.

Webhotellin poistaminen

Webhotelli poistetaan samasta paikasta kuin se luodaan. Poiston jälkeen muista irtisanoa domain hallintamme kautta, ellei domainia haluta säilyttää edelleen. Webhotellin poistaminen ei irtisano domainin tilausta. Irtisanominen tehdään erikseen kohdasta Omat tiedot – Irtisano tilaus.

SSL:n aktivointi sivuille

Suojaus saadaan aktivoitua jokaiseen jälleenmyyntiwebhotelliin maksutta normaalin ohjeemme mukaisesti: SSL:n aktivointi kotisivuille

Lisää kysyttävää?

Ota yhteyttä asiakaspalveluun!
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita