Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Chmod-arvojen muokkaaminen FileZilla-ohjelmalla

29.6.2018

Tiedostoille voidaan asettaa erilaisia oikeuksia FTP-palvelimen kautta muokattavilla chmod-arvoilla. Oletuksena arvot ovat 644 tai 755. Esimerkiksi kansioille suositellaan arvoa 755. Tiedostot saa piilotettua näkyvistä arvolla 000.

Arvoja ei pidä muokata, jos ei tiedä mitä tekee. Turvallinen käytettävä arvo riippuu aina käyttötilanteesta. Arvot kannattaa aina palauttaa oletukseen eli 644 tai 755, mikäli arvoja on vahingossa muokannut.

Arvoja muokataan seuraavasti:

1. Valitse kansio tai tiedosto, jonka arvoja muokataan ja klikkaa hiiren oikealla kyseisen tiedoston päällä.

2. Valitse Tiedosto-oikeudet.

4. Oikeuksia voidaan hallita kolmessa eri tasossa, Omistaja, Ryhmä ja Julkinen. Näille voidaan antaa erilliset oikeudet Lue, Kirjoita ja Suorita. Arvo voidaan antaa myös numeerisesti. Mikäli arvot on muokattu virheellisiksi suosittelemme antamaan arvon suoraan numeerisena esimerkiksi 755. Muutosten jälkeen valitse OK.

Kansion kaikille tiedostoille voidaan antaa arvo kerralla valitsemalla Rekursoi alihakemistoihin. Tällöin kaikki kansiossa olevat tiedostot muuttuvat myös. Oletuksena muutos koskee vain yhtä kansiota tai tiedostoa, eikä alikansioita tai tiedostoja.
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita