Shellit.org Blogi

Shellit.org:n kuulumisia

Google Workspace vai Microsoft 365 – kumman yritys tarvitsee?

10.3.2021 

Mietit pilvipalveluratkaisua. Edessäsi vilistää jos jonkin moista Officea, Google Workspacea, Meettiä, Teamsia, Wordia, Slidea ja PowerPointtia – mikä näistä sopii parhaiten juuri sinulle, sanopas se!

Selvennetään hieman: pilvipalvelukentällä suuria ja paljon käytettyjä palveluntarjoajia on kaksi: Google ja Microsoft. Google tarjoaa omaa Google Workspace (ent. G Suite) -palveluaan, Microsoftin vastineena taasen toimii Microsoft 365 (ent. Office 365).

Sekä Google Workspacen että Microsoft 365 kautta voit:

  • Lähettää sähköposteja omalta verkkotunnukseltasi (esimerkiksi teppo@omayritys.fi)
  • Luoda kalenteritapahtumia
  • Luoda tekstidokumentteja, taulukkolaskentadokumentteja sekä kalvoesityksiä
  • Osallistua ja järjestää etäkokouksia
  • Tallentaa tiedostoja pilveen
  • Johtaa ja osallistua tiimityöskentelyyn

Pureudutaan seuraavaksi hieman tarkemmin kumpaankin vaihtoehtoon.

Microsoft 365

Microsoft 365 (ent. Office 365) tarjoaa laajan skaalan työkaluja niin suuren kuin pienenkin organisaation käyttöön. Esimerkiksi oppilaitokset käyttävät useimmiten Microsoftin palveluja, sillä Teams-videopuhelu/projektinhallintasovellus yhdistettynä perinteisiin Office-sovelluksiin tarjoaa helpon tavan järjestää etäkokouksia ja jakaa kotitehtäviä. Kaiken lisäksi mukana tulee myös tallennustilaa, jolloin opiskelijan tiedostot pysyvät helposti tallessa.

Yrityspuolen käyttöön siirryttäessä Microsoftin tarjoama alusta toimii aivan yhtä hyvin – Teams-viestintäalustalla on helppo jakaa tarvittavia tiedostoja sekä Office-sovellukset ovat hyvin toimivia ja tehokkaita työkaluja myös ammattilaiselle. Palataan sovelluksiin tarkemmin hieman myöhemmin.

Kaikki tässä artikkelissa esitellyt hinnat ovat alv 0% sekä voimassa kirjoitushetkellä. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Microsoft 365 on saatavissa useilla eri palvelupaketeilla. Yrityskäyttöön tarkoitettujen Business Basic – ja Business Standard -pakettien hinnat ovat hyvin kilpailukykyisiä – Business Basic kustantaa 6,35€/käyttäjä/kk ja hieman laajempi Business Standard 10,80€/käyttäjä/kk.

Suurin ero pakettien välillä liittyy Office-sovelluksiin: Business Basic -paketissa ne ovat saatavilla vain verkkoversioina, ei työpöytäsovelluksina. Mikäli sovellukset ovat ahkerassa käytössä, on Business Standard monesti järkevämpi vaihtoehto. Työpöytäversio tarjoaa laajempaa toiminnallisuutta kuin verkkovastineensa, sekä työskentely onnistuu tilanteen vaatiessa ilman verkkoyhteyttä. Kumpaankin pakettiin sisältyy 1 teratavu tallennustilaa OneDrive-pilvipalvelussa sekä 50 gigatavun sähköpostilaatikot.

Näiden kahden ”pääpaketin” lisäksi voit tilata pelkästään Office-sovellukset, jolloin hintaa kertyy 9,20€/käyttäjä/kk, tai pelkästään Exchange-sähköpostilaatikon, joka kustantaa 4,60€/käyttäjä/kk.

Yhteenvetona: kaiken kattava Business Standard sisältää kaikki Office-sovellukset, 1 teratavun tallennustilaa, sähköposti- ja kalenteritoiminnot sekä Teams-tiimityöskentelyalustan. Hintaa tälle paketille kertyy 10,80€/käyttäjä/kk. Verrataan kohta tätä kokonaisuutta Googlen tarjoamaan vastineeseen.

Google Workspace

Google Workspace (ent. G-Suite) on tarjonnaltaan hyvin samankaltainen Microsoft 365 kanssa. Kokonaisuutena palvelu tarjoaa sovelluksia työntekoon, Google Drive -tallennuspilven sekä Chat-mahdollisuuden. Lisäksi saat Gmail-osoitteen omalla verkkotunnuksellasi, joka toimii myös Google Kalenterissa.

Suurin ero löytyy Googlen Business Starter-paketin sekä Microsoftin Business Basicin väliltä: Starter maksaa hitusen vähemmän, mutta sisältää vain 30 gigatavua tallennustilaa, kun verrokki Microsoft Business Basic sisältää 1 teratavun muistikapasiteetin. Ero kuitenkin tasoittuu siirryttäessä Googlen Business Standard -tasolle: Google tarjoaa 2 teratavua tallennustilaa, Microsoft vain 1 teran.

Microsoftin oletustallennustila on 1 teratavu, mutta lisätilaa voi hankkia gigatavupohjaisella hinnoittelulla. Googlen tarjonta nousee peruspaketeissa aina 5 teratavuun saakka, joten tallennustilan hankinta on Googlen puolelta hieman helpompaa.

Yhteenvetona: Googlen Business Standard tarjoaa 2 teratavua tallennustilaa, sähköposti- ja kalenteritoiminnot sekä Googlen Web-sovellukset. Hintaa kokonaisuudelle kertyy 10,40€/käyttäjä/kk.

Kumpi on parempi juuri sinulle?

Kummatkin toimijat tarjoavat hyvin toimivat ja tehokkaat paketit työskentelyä tukemaan. Löytyy kuitenkin muutama ero, joiden avulla voit aika hyvin tehdä päätöksen omasta palveluntarjoajastasi.

Suurin ero Microsoftin ja Googlen välillä löytyy sovelluksista: Office-sovellukset ovat saatavilla työpöytäsovelluksina, Googlen toimiessa verkon kautta, ilman työpöytämahdollisuutta. Lisäksi Office-sovellukset ovat jonkin verran edistyneempiä sekä tehokkaampia vaativassa käytössä. Jos siis pyörittelet runsaasti teksti- tai taulukkolaskentadokumentteja, on Microsoft 365 parempi vaihtoehto sinulle.

Toinen merkittävä ero löytyy tallennustilasta. Google tarjoaa Business Standard -paketissaan reilusti enemmän tallennustilaa, kuin Microsoft. Lisäksi Googlen paras paketti sisältää 5 teratavua tilaa, joten paljon tilaa edullisesti tarvitsevalle Googlen Workspace on parempi vaihtoehto. Esimerkiksi jos työskentelet runsaan videomateriaalin tai kuvamateriaalin kanssa, voivat Google Driven lisäteratavut tulla tarpeeseen.

Kolmas ero löytyy sähköpostipalveluista. Kun katsotaan halvimpia paketteja, Microsoft tarjoaa 50Gt tallennustilaa sähköpostille ja 1 teratavun muille tiedostoille, samalla kun Google tarjoaa 30Gt, johon täytyisi mahtua kaikki palveluun tallennetut dokumentit. Siis sähköposti, tekstitiedostot, taulukkolaskentatiedostot, PDF-tiedostot ja niin edelleen. On siis selvää, että halvimman paketin voiton sähköpostin puolelta vie Microsoft. Kalliimpien pakettien puolella Google tarjoaa 2Tt – 5Tt suuruista tallennustilaa jaetusti sähköposteille ja tiedostoille. Nämä paketit voittavat siis Microsoftin 50 Gt laatikkoon. Jos siis tarvitset suurta sähköpostilaatikkoa, voi Google Workspacen laajempi paketti olla parempi vaihtoehto sinulle.

Miksi tilata palvelu Shellit.orgilta?

Meidän kauttamme voit tilata niin Google Workspacen kuin Microsoft 365:n. Mutta miksi tilaisit sen meiltä, etkä suoraan Googlelta tai Microsoftilta? Siihen on kolme syytä:

  1. Meiltä tilatessa et joudu maksamaan luottokortilla, sillä me tarjoamme maksutavaksi laskun! Lisäksi normaalisti Microsoft 365 täytyy tilata täydeksi vuodeksi, mutta meidän kauttamme myös lyhyemmät sopimukset onnistuvat!
  2. Saat luotettavan ja kotimaisen kumppanin. Meillä on kokemusta näistä palveluista jo usean vuoden ajalta, joten osaamme auttaa oikean paketin valinnan kanssa!
  3. Se on helppoa ja turvallista. Olemme hyvin tavoitettavissa, tarjoamme nopeaa ja ammattitaitoista palvelua sekä kaiken päälle voit tilata tuotteesi laskulle – voisiko enää helpommaksi mennä?

Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua valitsemaan itsellesi sopivan pilvipalvelun. Varsinkin nykyaikana erilaisten pakettien väliltä valitseminen saattaa olla hyvinkin vaivalloista, jonka takia yritämme parhaamme mukaan selventää ja opastaa teitä parhaimman mahdollisen valinnan suuntaan!

Jos kiinnostuit pilvipalveluista, pääset tilaamaan Microsoft 365 tästä linkistä, ja Google Workspacen tästä linkistä.


Kirjoittaja

Arttu HannulaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät kirjoitukset