Shellit.org Blogi

Shellit.org:n kuulumisia

Maksuton Anycast DNS -palvelu

20.11.2019 

Olemme ottaneet käyttöön maksuttoman Anycast DNS -nimipalvelun, eli maantieteellisesti hajautetun nimipalvelujärjestelmän, kaikille fi-verkkotunnusasiakkaillemme. Kyseinen palvelu on otettu automaattisesti käyttöön kaikille vanhoille asiakkaille ja jatkossa kyseinen palvelu tulee myös automaattisesti kaikille uusille asiakkaillemme.

Anycast DNS -palvelun edut ovat nimipalveluvastausten nopeutuminen, koska sivuston kävijä saa vastauksen kyselyyn aina lähimmältä palvelimelta sekä vikasietoisuuden parantuminen esimerkiksi palvelunestotilanteessa, jossa hyökkäys kohdistuu palveluntarjoajan nimipalveluihin. Anycast DNS hajauttaa nimipalvelut ympäri maailmaa useisiin toisistaan riippumatomiin sijainteihin. Nimipalveluvastauksen tullessa lähimmästä mahdollisesta sijainnista, nopeutuvat tehdyt sivulataukset huomattavasti esimerkiksi ulkomailla verkkosivustoa käyttävällä.

Nimipalveluiden tulee olla varmatoimisia, jotta verkkotunnukset toimivat ongelmitta. Traficomin tarjoaman Anycast DNS  -palvelun avulla viemme asiakkaidemme verkkotunnusten toimivuuden aivan uudelle tasolle. Mikäli verkkotunnuksella käytössä olevat nimipalvelimet vikaantuisivat esimerkiksi palvelunestohyökkäyksen vuoksi, lakkaisi koko verkkotunnus toimimasta.  Anycast DNS:llä varmistamme, että näin ei pääse missään tapauksessa käymään, sillä vikaantuneen nimipalvelimen sijaan nimipalvelukyselyt ohjautuvat aina toimivalle nimipalvelimelle.

 

Alkuperäinen kuva: Traficom

Shellit.orgilta hankittujen fi-verkkotunnusten nimipalvelimien sijainti kartalla. Kuvassa Shellit.orgin, sekä Traficomin DNS-Anycast -palvelun tarjoamat nimipalvelimet.


Kirjoittaja

Jani / Shellit.org

Kirjoittaja on yksi Shellit.org:n perustajista ja toimitusjohtaja.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät kirjoitukset