Shellit.org Blogi

Shellit.org:n kuulumisia

Verkkokauppa WordPressillä

17.11.2016 

Verkkokaupan maailmaan pääsee melkomutkattomasti kiinni WooCommercen avulla. Kyseessä on WordPressiin asennettava lisäosa, jota WooCommercen mukaan käyttää jo 37% kaikista verkkokaupoista. Tarkemmat tiedot itse verkkokauppalisäosasta löytyvät kyseisen lisäosan sivuilta.

Ensimmäisessä vaiheessa asennetaan nykyiseen webhotelliin WordPress. Mikäli asennus ei ole tuttua siihen löytyy ohje sivuiltamme. Kun asennus on suoritettu on itse WooCommercen asennuksen vuoro. Asennus aloitetaan kirjautumalla WordPressin hallintaan ja valitsemalla sivupalkista kohta Lisäosat – Lisää uusi. Hakukentän avulla löytää WooCommercen helpommin monien muiden lisäosien joukosta. Kun oikea lisäosa on löytynyt klikataan Asenna nyt. Tämän jälkeen kestää hetkinen ja lisäosa on asennettu!

woo

Näkymä WordPressin hallinnasta lisäosan asennuksesta.

Asennuksen jälkeen lisäosan käyttöönotto tapahtuu kohdasta Lisäosat – Asennetut lisäosat ja WooCommercen kohdalta valitaan Ota käyttöön. Sitten päästänkin jo rakentamaan verkkokauppaa asennusohjelman avulla. Asennusohjelmassa kysytään erilaisia tietoja. Tiedot kannattaa antaa jo tässä vaiheessa oikein, jotta jatkokehitys on helpompaa kun kaikkia asetuksia ei tarvitse muuttaa uudelleen.

woo1

Näkymä asennusohjelmasta.

Asennuksen jälkeen päästäänkin lisäämään jo ensimmäistä tuotetta. WooCommercen valikoista löytyy tämän jälkeen paljon asetuksia ja asioita jotka pitää laittaa kuntoon ennen kaupan julkaisua.

woo2Ensimmäinen tuote lisättynä uuteen verkkokauppaan.

Tuotteen lisäämisen jälkeen uusi tuote on nähtävissä jo verkkokaupassa. Verkkokauppa on toki alussa hieman vaisun näköinen, mutta oikean teeman valinnalla ja muulla muokkauksella kauppa saadaan muokattua hyvinkin näyttäväksi.

woo3

Ensimmäinen tuote näkyvissä kaupassa.


Kirjoittaja

Jani / Shellit.org

Kirjoittaja on yksi Shellit.org:n perustajista ja toimitusjohtaja.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät kirjoitukset