Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Domainin ohjaus Office 365 -palveluun

22.5.2018

Office 365 -palvelun voi ostaa suoraan meiltä, jolloin me teemme asetukset automaattisesti. Lisäksi meiltä voi ostaa myös pelkän asetuspalvelun, jolloin teemme asetukset asiakkaan puolesta. Mikäli palvelu on kuitenkin ostettu muualta ja domain halutaan ohjata Office 365 -palveluun, onnistuu ohjaus tämän ohjeen avulla.

Office 365 -palvelusta saadaan alla olevan kuvan mukaiset tietueet, jotka pitäisi lisätä palveluumme sähköpostin ohjaamiseksi Office 365 -palveluun.

Muutokset tehdään hallintamme kautta kohdasta Hallitse palveluita – Nimipalvelu – Tietueet.

MX-tietueet

Palvelusta poistetaan nykyiset MX-tietueet ja luodaan uudet (muista tietuetyyppejä ei saa poistaa). Ohjeessa annettu @-merkki tarkoittaa sitä, että nimipalveluhallinnassa jätetään alidomain-kenttä tyhjäksi. Eli alidomain jätetään tyhjäksi, palvelin-kohtaan laitetaan kohdeosoite sekä prioriteetiksi korkea.

Valmiit asetukset näyttävät tältä:

SRV-tietueet

SRV-tietueet luodaan seuraavasti: Esimeriksi palveluksi on mainittu _sip ja protokollaksi _tls. Tällöin alidomain on _sip._tls. Kohdepalvelin, prioriteetti, painoarvo ja portti kopioidaan ohjeesta suoraan. Asetukset näyttävät lopulta alla olevan kuvan mukaisilta.

Muut tietueet

Muiden tietueiden luomisen pitäisi onnistua aiempien ohjeiden avulla ongelmitta. Lisää tämän jälkeen vielä tarvittavat CNAME- sekä TXT-tietueet. Tietueita tehdessä on tärkeä muistaa, että @-merkki tarkoittaa tyhjäksi jätettävää alidomain-kenttää.

Esimeriksi CNAME-asetukset näyttävät tältä asetusten tekemisen jälkeen.

HUOM! Mikäli nykyinen sähköposti siirretään samalla pois Shellit.org:sta, pitää sähköpostipalvelut muistaa sulkea meiltä seuraavan ohjeen mukaisesti: https://www.shellit.org/kb/sahkopostin-siirto-pois-shellit-orgsta/
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita