Ohjekirjasto

Ohjekirjastostamme löydät lukuisia oppaita, jotka auttavat sinua palveluidemme käytössä.


Domainin ohjaaminen Squarespace -palveluun

30.4.2018

Domainin ohjaus Squarespace-palveluun onnistuu helposti kauttamme.

Tutustu ensin Squarespacen omaan ohjeeseen:

https://support.squarespace.com/hc/en-us/articles/205812378-Connecting-a-domain-to-your-Squarespace-site

Kun pääset kohtaan 4, jossa pyydetään kirjautumaan domainpalveluntarjoajan DNS-hallintaan, on aika tehdä asetukset meille. Tähän asti kaikki asetukset on tehty Squarespacen palvelussa. Kohdat 4 – 7 tehdään meillä hallintamme kautta kohdasta: Hallitse palveluita – Nimipalvelu – Valitse oikea domain – Tietueet.

Saat Squarespacen hallinnasta alla olevan kuvan mukaiset tiedot, jotka pitäisi lisätä palveluumme. Ensimmäisenä ohje pyytää lisäämään Cname-tietueen. Ohje jatkuu kuvan jälkeen.

Vanhojen ohjausten poistaminen

Poista ensimmäisenä www, tyhjä ja * -alidomainilla olevat tietueet kohdasta A-tietueet ja AAAA-tietueet. Huom! Tämä tulee tehdä vain, jos koko domain ohjataan Squarespaceen, eikä käytössä ole esimerkiksi muualle ohjattuja sivuja. Tietueet poistetaan napista Poista.

Uusien ohjausten luominen

Lisää pyydetty Cname DNS-hallintamme kautta klikkaamalla nappia Luo uusi kohdasta CNAME.

  1. Anna alidomain eli aca…
  2. Anna kohdeosoite eli verify…
  3. Klikkaa tallenna

Toista tämä kaikkien vaadittavien tietueiden kohtalla. Eli seuraavaksi luo CNAME alidomainilla www ja kohdeosoiteella ext-cust…

Tämän jälkeen siirry tekemään ohjaukset kohtaan A-tietueet. @-merkki tarkoittaa, että alidomain jätetään tyhjäksi seuraavan mallin mukaisesti.

  1. Jätä tyhjäksi
  2. Anna kohdeosoite ohjeesta esim 198.185…
  3. Tallenna tietue

Toista tämä jokaisen A-tietueen kanssa @-alidomainilla.

Tämän jälkeen tietueet on luotu palveluumme ja voit jatkaa asennusta Squarespacen palvelussa. Huomaathan, että tietueiden päivittymiseen voi mennä aikaa useampi tunti, joten asennus ei välttämättä mene läpi heti muutosten jälkeen. Palaa tällöin Squarespacen asennukseen uudelleen myöhemmin. Tietueita ei tarvitse tehdä enää uudelleen palvelumme kautta.
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?Samankaltaisia artikkeleita