Tiedotteet

Sähköpostiliikenteessä häiriötä

17.3.2017 

Päivitys 19:20

Sähköpostiliikenne on palautunut pääosin normaaliksi. Päivällä ongelmia oli mm. Microsoftin postipalveluissa. Näihin postien pitäisi mennä nyt perille kun viestit lähettää uudelleen. Myös muihin postipalveluihin lähetettävien postien pitäisi nyt mennä taas perille normaalisti. Ongelma oli meistä riippumaton ja emme pystyneet sitä itse korjaamaan tai vaikutamaan korjausnopeuteen.

—-

Alkuperäinen:

Sähköpostiliikenteessä voi esiintyä häiriöä verkko-ongelman vuoksi. Mikäli posti palautuu otsikolla Undelivered Mail Returned to Sender ja syyllä joka liittyy No RDNS entry tai No Reverse DNS, pitää postin lähetystä yrittää uudelleen myöhemmin. Kyseinen virhe johtuu ongelmasta verkossa.

Vika on meistä riippumaton ja sen syytä selvitetään.

—-

Päivitys 14:40

Syyksi on paljastunut virhe Ripe:n järjestelmissä, jonka vuoksi Reverse DNS lakkasi toimimasta osassa IPv4-verkkoja. Ripe hallinnoi IPv4-verkkoja Euroopan alueella ja näin huolehtii omalta osaltaan RDNS:n toimivuudesta. Reverse DNS on tärkeä osa sähköpostien toimivuutta. Mikäli arvoa ei ole asetettu hylätään postit pääsääntöisesti heti. Tässä syy miksi postit eivät menneet perille kunnolla. Lisätietoja: https://www.ripe.net/ripe/mail/archives/dns-wg/2017-March/003394.html

Ongelma saadaan korjautumaan lähiaikoina, kunhan DNS-tietueet päivittyvät. Sähköposteissa saattaa tämän vuoksi esiintyä vielä erilaisia virheitä lähiaikoina.


Kirjoittaja

Jere

Kirjoittaja on yksi Shellit.org:in osakkaista ja perustajista
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *