Tiedotteet

Webhotellien PHP-versiopäivitys

16.7.2016 

Päivitämme kaikkien yhä versiota PHP 5.5 käyttävien webhotellien PHP-version uudempaan 5.6 versioon 1.8.2016. Muutos ei koske niitä asiakkaita, jotka ovat jo ottaneet 5.6 tai 7.0 version käyttöönsä hallintapaneelistamme.

Muutoksen syynä on version 5.5 tuen lopullinen päättyminen ohjelmistotoimittajan osalta. Uudempi 5.6 versio on julkaistu lähes kaksi vuotta sitten, joten useimmat sivustot toimivat todennäköisesti ongelmitta uudemmalla versiolla. PHP 5.6:n tuki jatkunee näillä näkymin vuoden 2018 loppuun.

Mikäli sivustosi ei kuitenkaan toimi muutoksen jälkeen, voit palata vanhaan 5.5 versioon valitsemalla sen hallintapaneelistamme kyseisen tilauksen tiedoista. Muistutamme kuitenkin, että tämä tapahtuu omalla vastuulla, sillä tietoturvapäivityksiä ei enää ole saatavilla, mikäli uusia haavoittuvuuksia tulee ilmi. Tästä syystä onkin tärkeää ongelmatapauksissa päivittää sivusto toimimaan uudella versiolla mahdollisimman pikaisesti.

Olemme tuoneet tarjolle myös vielä 5.6-versiota uudemman PHP 7.0:n. Tämä versio on käytössä automaattisesti kaikissa uusissa webhotelleissamme ja kaikki nykyiset asiakkaamme voivat kytkeä sen päälle hallintapaneelistamme. Paluu vanhempaan versioon on luonnollisesti yhä mahdollista. Suosittelemmekin kokeilemaan käyttöönottoa, sillä useimmissa tapauksissa PHP 7.0 voi nopeuttaa esimerkiksi suositun WordPress-alustan toimintaa kaksi- tai jopa kolminkertaisesti.


Kirjoittaja

Jere

Kirjoittaja on yksi Shellit.org:in osakkaista ja perustajista
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *