Sähköpostin käyttöönotto

Sähköpostin käyttöönotto aloitetaan tekemällä tarvittavat ohjaukset ja sähköpostilaatikot hallintamme kautta. Kirjautumisen jälkeen hallinnan etusivulta valitaan kohta Sähköposti - > luo uusi sähköposti. Vaihtoehtoisesti voi käyttää myös valikkoa Hallitse palveluita -> Sähköposti -> valitaan domain ja Hae -> Luo uusi sähköposti.
Käyttöönottokuva1
Kuva 1. Valitaan Luo uusi sähköposti.

Tämän jälkeen valitaan hallittava domain-osoite, jolle sähköpostilaatikot halutaan tehdä.

Uudelleenohjaukset
Kohdasta uudelleenohjaukset voidaan tehdä ohjauksia toisiin sähköpostiosoitteisiin. Uudelleenohjaus ei ole postilaatikko, eikä osoitteella voi lähettää sähköpostia. Ohjaus on tarkoitettu tapaukseeen jossa esim. posti@domain.tld halutaan ohjata toiseen sähköpostilaatikkoon kuten oma@domain.tld tai jotakin@gmail.com.
Käyttöönottokuva2
Kuva 2. Tässä kohdassa valitaan ohjattava osoite sekä kohdeosoite.

Sähköpostilaatikot
Sähköpostilaatikko on tarkoitettu postin vastaanottoon ja lähetykseen. Postilaatikkoa voi käyttää mm. webmaililla tai erillisillä postiohjelmilla tai älypuhelimella.

Tunnuksen voi valita itse kuten myös salasanan. Myöhemmässä vaiheessa tunnus on koko sähköpostilaatikko esim. nimi@domain.tld. Levytilan määrän voi valita vapaasti käytettävissä olevasta tilasta. Tässä kannattaa kuitenkin huomioda se, että vapaata tilaa jää myös mahdolliselle webhotellille.
Käyttöönottokuva3
Kuva 3. Tässä annetaan sähköpostilaatikon osoite, salasana, nimi ja levytila. Salasanassa ei saa olla ääkkösiä, jos postia käytetään webmaililla.

Sähköpostien lukeminen webmaililla
Sähköpostilaatikkoa voi käyttää usealla eri webmaililla sivujemme kautta. Kirjautuminen tapahtuu sähköpostiosoitteella sekä aiemmin annetulla salasanalla.

Suositeltu webmail: https://www.shellit.org/posti
Varayhteys: https://www.shellit.org/mail

Sähköpostin käyttö älypuhelimella
Sähköposti voidaan lisätä myös käyttöön älypuhelimeen. Asetuksissa kannattaa olla hyvin tarkka, sillä sähköposti saadaan lisättyä helposti kaikkiin nykyaikaisiin älypuhelimiin, kunhan jokainen asetuskohta on oikein.

Ohjeita älypuhelimille:
Android
IPhone
Windows Phone 8

Ohjeita tietokoneen postiohjelmille:
Outlook (Windows)
Outlook (Mac)
Thunderbird

Lisää ohjeita löytyy sivuiltamme kohdasta Ohjeet -> Sähköposti.